Kedy posielajú výmer pre OČR?

12. jún 2024

ahojte
kedy posielaju vymer pre ocr, ak som mala ocr v maji a doteraz neviem jej vysku
vdakaaaaaa

zuzkaa1991
12. jún 2024

Ja som bola v polke maja adosiel mi papier koľko na den som dostala

zuzuky
12. jún 2024

Ja som mala OCR posledný aprílový týždeň a vyjadrenie prišlo až v polke mája, koncom mája mi potom prišli aj peniaze.

autor
12. jún 2024

@zuzkaa1991 ja este stale nemame nic :(

nikaeli
12. jún 2024

A bola si už niekedy predtým na OČR?

autor
12. jún 2024

@nikaeli daaavno, ale mam inu pracu. a uz si riadne nepamatam kedy to chodi. mala som samozrejme iny vymer.

nikaeli
12. jún 2024

Pýtam sa preto, že mne sa každoročne dvíha plat o isté percentá a tiež som si minule uvedomila, že mi už dávno neprišiel výmer a že mi chodí (po mojom prepočítaní) stále rovnaká suma za deň. Bolo mi povedané, že od čias kovidu sa to už automaticky neprerátava a neposielajú sa výmery. Požiadala som o prerátanie a následne mi prišiel nový výmer. Odvtedy som bola na OČR ešte 2x a opäť mi nič neprišlo - čiže to už asi nerobia automaticky po každej OČR ako kedysi. Teraz keď nad tým rozmýšľam, neprišlo mi nič ani pri mojej PN.

autor
12. jún 2024

@nikaeli fakt? divne

zuzkaa1991
13. jún 2024

Mozno zamestnávateľ neskor poslal zalezi mozno ze sme od seba v rôznych mestách

lilinka88
14. jún 2024

@nikaeli toto už takmer rok neplatí, rozhodnutie sa posiela ku každej očr

lilinka88
14. jún 2024

Zákonná lehota na rozhodnutie je 60 dní

autor
14. jún 2024

@lilinka88 dakujem
@zuzkaa1991 zaniesla som osobne

nikaeli
14. jún 2024

@lilinka88 mám inú skúsenosť. O prerátanie som žiadala koncom roka. Odvtedy som bola na OČR 2x, žiadne rozhodnutie mi neprišlo 🤷🏻‍♀️ manželovi tiež nie..

lilinka88
14. jún 2024

@nikaeli tak je problém niekde inde a nie v preratavani. To platilo počas dôvodu, tieto "pravidlá" boli k 31.8.2023 zrušené a rozhoduje sa o každej očr, taktiež sa ku každej zasiela rozhodnutie. Buď vám chodí do elektronickej schránky, na zlú adresu alebo ho poštárka nedoručí,ale určite je vystavené

nikaeli
14. jún 2024

@lilinka88 v januári by mi prišlo poštou na adresu, kde bývam 6 rokov a potom už nie? elektronickú schránku nemám 🤷🏻‍♀️

lilinka88
14. jún 2024

@nikaeli zavolaj si, opýtam sa, kde je chýba. Ale to,čo ty tvrdíš, už takmer rok neplatí. Ak si si aj žiadala v decembri o prepočet, tak úplne zbytočne, už to nie je potrebné, nakoľko sa už rozhoduje o každej žiadosti o ošetrovné

nikaeli
14. jún 2024

@lilinka88 ja ti rozumiem, prepočet mi urobili, vyšiel mi vyšší výmer. Manželovi tiež. Prečo by som si vymýšľala?

lilinka88
14. jún 2024

@nikaeli vyšiel ti vyšší preto,lebo sa už prepočítava každá jedna žiadosť. O žiadne prepočty sa už žiadať nemusí, to platilo len do 31.8.2023

lilinka88
14. jún 2024

@nikaeli ak si mala očr v decembri a už aj tento rok, tak si tie sumy prepočítaj na deň a uvidíš,že sú rozdielne