Ahojte taka otázka, som debil v tomto, za akých okolností človek neni nahlásený na socialke, aj keď pracuje? Živnosť? Práca v zahraničí? Materské a pod? Kedy to tak je? Ze clovek síce normalne pracuje, ale nie je zahlaseny na socialky? Ďakujem
@princeznasevera no to som chcela vedieť ze pri akom druhu práce na socialke človek neni zahlaseny....
napr. z dovodu nizkeho prijmu - nemas potom povinnost platit SP.
niektore SZCO, napr. slobodne povolania...
preco sa pytas? je to dost siroka otazka.
@deedol jedna znama tak robí a nie je nahlasena, tak som nerozumela, ze pri akých všetkych prácach to tak je... Ze clovek síce robi ale neni nahlaseny
Mozes byt aj cely zivot nenahlasena, ked vykazes minimalny prijem ako szco.. ale potom treba rychlo zabudnut na pn,ocr,matersku,dochodok
tak ma zrejme nizky oficialny prijem.
Ak niekto ma oficiálny pracovný pomer na zmluvu alebo na dohody, brigád. práca študenta VŠETKO MUSÍ byť nahlásené na sociálnej poisťovni. Ak nie je nahlásený je to čierna práca. To koľko zarába nemá na to vplyv. Ak nie si nahlásená si načierno.
@hugigugin a ked niekto pracuje v zahraničí? To nemusí mať nahlásené ci?
Ak má zamestnávateľa na SK musí, za zamestnanca odvádzať peniaze. Ak pracuješ v zahraničí i zahr zamestnávateľa odvazdas tam. AK je niekto ŽIVNOSTNÍK nemusí platiť socialku. ALE MÔŽE.
@hugigugin ahaaa, cize dobre ma to napadlo, že ak sa robi v zahraničí tak vtedy človek neni zahlaseny tu na socialke, ale tam
Nahlaseny podla mojho nazoru musis byt pretoze musis si platit socialku inak ti nebudu mat z coho vyplatit dochodok. A preco sa nejdes opytat tam? A co robis? Si szco?