Ženy vôbec sa v tom nevyznám a info na webe sa líši.
Kedy mám nárok na podporu, koľko musím mať odpracované?ak mi nejaké mesiace chýbajú dá sa to nejak obísť ako to robia baby pri nároku na materské?
Myslím, že sa schyľuje k výpovedi teraz pracujem 8 mesiacov a skončila by som asi k septembru.Predtym som žiaľ pracovala na čierno a sama som si dobrovoľne neplatila viem chyba...
@ivkazba ďakujem zmiatla ma kolegyňa trvdila, že za 2 roky stačí odrobiť rok
365+365=730
To čo ti povedala kolegyňa platí pre materský príspevok. Na podporu potrebuješ 730 dní poistenia (čiže 2 roky) za posledné 4 roky.
@ivkazba Bol to rok kedysi ak sa nemýlim však? Zmenil sa zákon na 2 roky.
Nemas narok...neodpracovala si 2 suvisle roky...Ablajozelam k praci na cierno..mozno ti prispeje na podporu onen zamestnavatel...
@littlebubble neviem veru, 2 roky je to určite vyše 15 rokov
Nedá sa to obísť. Ani pri materskej. Dajú sa dobrovoľne doplatiť odvody do sociálnej poisťovne. Ženy to kvôli materskej neobchádzajú, to dá nedá, doplácajú si odvody. A neviem kde na internete si pozerala, ale na stránke SP treba pozerať. Potrebuješ mať za 4 roky poistenie aspoň 730 dní. Ak nemáš, môžeš si platiť dobrovoľné poistenie. Ale to by si musela platiť rok v tvojom prípade. Podpora je 6 mesiacov. Čiže nemyslím že matematicky by sa ti to oplatilo.