ahojte, som od utorka PN, covid, mala som pozitívny test. Neviem kedy by som si mala dať ukončiť PN, či v piatok 22. 12. či až 26. 12., lebo 27. 12. mám už smenu, musím pracovať, ale pracujem z domu. Neviem čo je výhodnejšie, kedy ukončiť pn.
O ukonceni PN rozhodnje lekar, nie ty.
@zmrzlinka2021 lekárka sa v prípade kovidu pýta, ku ktorému dňu chcem ukončiť pn ak sa človek cíti dobre a má negat. test.
Ak ti ide o peniaze tak 26.12 ak ti ide o "voľnosť" tak pred sviatkami.
ukončila by som 24.12. 25. a 26.12. sú sviatky - tak či tak si doma a sviatky sú platené priemerom, víkend by som si nechala PN nech mám nemocenské aj zaň. - PN len 55%. Viem, že 24.12. je nedeľa - to ale neznamená, že lekár ťa nemôže vypísať ako práceschopnú od 25.12. s tým, že ukončenie bude 24.12. (nikto to riešiť nebude - nejde o dlhodobú PN).
mne lekarka dala na piatok kontrolu, teda ak budem mat uz negativny test. Ak by som nemal, tak zrejme mi necha PN dlhsie.
Tak pocas sviatkov by som si PN regulovala podla toho - ako sa citim a - podla toho, ako velmi ma budu vychadzky obmedzovat pri nakupovani, navsteve kostola, pribuznych, prechadzkach s detmi... lebo kontroly chodia aj cez sviatky... dnes je len 20.12, podla mna 27.12. budes kazdopadne fit...