Bola som od 10 novembra na PN, 9 dní mi ma preplatiť sociálna. Kedy to mam čakať? Tento mesiac ešte alebo až v januári?
@anulienka30 ale prvých 10 dní vám platil zamestnávateľ?
@lucia851 kedy si odovzadala zamestnavatelovi prechodku na peniaze ?
PN prvy vyplatny termin bol vcera
@loginexistuje ja som prechodku nedávala lebo som marodovala iba v novembri
@lucia851 a kedy si odovzdala ukoncenie PN v praci ?
Ja som ukoncila PN 23.11., spolu trvala 15 dni, ukoncenie PN som v praci odovzdala 24.11. Prvych 10 dni platil normalne zamestnavatel, to mi prislo v ramci novembrovej vyplaty a peniaze zo SP za zvysnych 5 dni mi prisli vcera, tak ako pise @loginexistuje
Pozeram, ze ty si bola na PN od 10.11. spolu 19 dni podla toho, co pises, teda hadam, ze je mozne, ze si papier o ukonceni PN odovzdala v praci mozno 29.11. alebo 30.11. a mozno ze sa tvoje ukoncenie PN dostalo do SP az v decembri. Ked ti neprisli peniaze vcera, tak predpokladam, ze ti pridu az v januarovom termine.
@lucia851 z toho co poses PN zacala 10.11. a ukoncila sa 28.11. a teda 29.11. si sa vratila do prace a odovzdala si ukoncenie PN v praci tak jedine cakat druhy vyplatny termin je 27.12.
@loginexistuje to doktor ukončil pnku ja som potom už nič neriešila, ja son leb poslala do prace že idem na PN
@lucia851 pockaj tie prve papiere si poslala do prace (cerveny a cierny) a ked ti lekar ukoncil PN tak si tiez mala brat appoer do prace a oni potom na socialku
ty tam este pracujes ? ako ak tak zavolaj si na socialku ci maju tvoje ukoncenie PN (bez toho vudes marne cakat na peniaze)
a nebola si za obdobie posledneho roka na dlhodobej PN?
@loginexistuje ja som čierny a červeny odovzdala a ten pri ukončení si nechal obvodný tak ja neviem ci to on posielal na sociálku alebo co
@lucia851
no to je divne lebo to si mala podpisat a ofovzdat zamestnavatelovi jedine ak to medzicasom na PN skoncil pracovny pomer
IV. diel - Hlásenie zamestnávateľovi a pobočke Sociálnej poisťovne o skončení dočasnej pracovnej neschopnosti – alebo aj druhý čierny lístok je tlačivo, ktoré lekár vystavuje poistencovi v deň ukončenia dočasnej pracovnej neschopnosti. Pri vystavení IV. dielu poistenec odovzdá lekárovi I. diel potvrdenia – legitimáciu dočasnej pracovnej neschopnosti. IV. diel potvrdenia poistenec podpíše a odovzdá Sociálnej poisťovni. Zamestnanec si musí pred odovzdaním IV. dielu nechať tlačivo potvrdiť od zamestnávateľa. Toto potvrdenie nemá povinnosť odovzdávať Sociálnej poisťovni zamestnávateľ, zvyčajne tak však robí na základe dohody so zamestnancami
@loginexistuje ale ved ja som ten čierny a červeny podpísala a poslala som to poštou do roboty. A zelený si nechal lekar
@lucia851 ale ked si ukoncila PN tak ti mal dat lekar dalsi cierny papier (tie su dva) a to je to o com pisem a ked si prisla do roboty toho 29.11 oni nic nepytali ?
@lucia851 ono ide skôr o to, kedy sa tie doklady dostanú do SP....väčšina zamestnávateľov ich posiela do SP až na ďaľší mesiac od ukončenia, ak ich nedoručia do 5.dňa nasled.mesiaca tak sa nestihnú spracovať do prvej uzávierkyv mesiaci čo sa vypláca okolo 15-teho(medzi 12-17dňom), druhá uzávierka je až koncom mesiaca.....
@loginexistuje ja robím cez agentúru opatrovateľku a ta agentúra je od nás ďaleko
@lucia851 tak ja neviem zavolaj si na socialnu poistovnu podla zamestnavatela ci uz eviduju ukoncenie PN
@loginexistuje ten druhy čierny posiela lekár do sociálnej poisťovne, som sa teraz dočítala
ja som mala pandemicku PN. tak neviem ci tam je nejaky rozdiel
@lucia851 to tlacivo ma styri casti, II. a III. si podpisala a poslala do prace pri zacati PN (cervene a cierne), I. po ukonceni PN posiela do SP lekar (zelene), IV. po ukonceni PN mas odovzat zamestnavatelovi (tiez cierne) a on ho tiez posiela do SP, podla toho co vravis, tak ta posledna cast sa neudiala, tam moze byt problem.
@lucia851 ja som bola PN od 14.11 do konca mesiaca a peniaze už mám davno na ucte