Aki datum zacina chodit davka v nezamest.na ucet? Vie mi niekto napísať .
Haha no ďakujem. 😂Len tak z nudy som už napísala..
Teda ..z dlhej chvíle 🙂nie zatiaľ chcem kurz
Tak tak ... treba najskôr žiť z odvodov pracujúcich ľudí a nudiť sa. Chuť vôbec hladat prácu možno príde... časom... alebo aj nie...
@hettinka veru tak...a my,päťdesiatnici, máme robiť kým nás z roboty nevynesú nohami napred...lebo na podpory treba robiť a na cigánov, na dôchodky sa nezvýši,treba čím skôr umrieť,nech štát ušetrí ...a mladí nech sa nudia na podpore alebo zabíjajú čas na kurzoch,čo im budú aj tak na figu....chvalabohu,že moje deti mieria do sveta žiť
@janinah a tie kurzy im kto myslíš, zaplatí ... tiež my. A vedomosti z nich aj tak väčšina nevyužije, len to odchodia, z nudy. Kým si to človek sám nezaplatí, nebude si to nikdy tak vážiť. Ja by som zaviedla po absolvovaní štátom platených kurzov testy, poriadne prísne, a ak ich nespravia aspoň na 80%, nech si cele tie slávne kurzy zaplatia. A ak chcú podporu, lopatu a metlu do ruky a odmakať...
@hettinka Asi tak nejak...... 😉 Keď vidím tie "vyštudované hlavy" ako sedia pred panelákom a fajčia jednu od druhej a nič nerobia a ešte sa sťažujú, že im štát nič nedá, tak sa mi nožík vo vrecku otvára. Minule bol u kamošky vo firme na pohovore jeden čerstvý vysokoškolák - prax žiadna, jazyk biedne a viac-menej jediné čo zo seba dostal bolo, že on pod 2tisíc nepôjde 😀 😀 😀. No čo ti budem hovoriť - pobavili sa všetci.....A naposledy tu bola téma od tehotnej vysokoškoláčky - že či dostane MD ak študuje ( a keď sme jej napísali, že má nárok tak akurát na 200Eur od narodenia dieťaťa tak sa ešte sťažovala....) - fakt na smiech - nič to nerobí, iba to sedí v posluchárňach a myslí si to keď otehotnie, že sa štát postará....
@janinah 😀 A to vieš aký je najlepší dôchodca? No, ten čo v pondelok ide do dôchodku a v piatok zomrie..... 😝 😉
@hettinka kto robiť chce,ten robí...nemôže každý len v banke za okienkom sedieť, aj iné roboty sú...a podporu zadarmo brať? keby každý podporár len hodinu denne ulice zametal,lístie hrabal,tak to u nás inak vyzerá.....hľadala som brigádničku pomocníčku do záhrady,myslíš,že som našla v 87 tisícovom meste?
My sme mali nezamestnaných susedov, čo len na dvore sedeli, kávičkovali a závideli aj nos medzi očami ... ale že ja som od 2-mesačnej dcéry lietala do roboty, moja mama zasa z roboty k nám, aby sme sa vystriedali, to už nevideli. To máš tak ...
@mihula Ešte, že ty si pamätáš kde čo riešim - no áno - mať tvoje problémy kto komu čo zaplatí. Mne je tiež jedno ak má niekto nárok na podporu a štát mu ju zaplatí ale z jeho odvodov a nie že si nejaká čajočka myslí, že sa nechá nabúchať a štát jej dá za to peniaze - našťastie takto to nefunguje. Sa musíš, žena, veľmi nudiť ak riešiš takéto veci - že kde som čo napísala - ale aspoň som " v kurze". 😝
A ja nič neriešim - je mi to fakt jedno - ja mám čo mám a to som si zaslúžila a odpracovala - takže tak. Len som vyjadrila svoj názor - a v tom je veľký rozdiel, ktorý ty ako čítam nevidíš. Ale nevadí, každý chápeme svoje veci ako chceme. Ale asi som ťa musela riadne vytočiť alebo neviem čo, že si ma pamätáš - fakt ma to neskutočne teší. Neviem či vôbec zaspím.
@evittam no v kurze možes byt,ale som ti stupila na otlak,preto ten vyplazený jazyk.Aj to svedčí o niecom.Ale normalny človek si obhaji to čo napise.
Ja sa netrasiem o nic.Mam dost rokov a myslim si že by som mohla byt tvoja matka.Mna len zaraža ako sa vy mladí nemate utriedene myslienky.
Pekný vecer
@mihula Tak mne si určite na žiadny otlak nestúpila - totiž žiadny nemám. A osoba tvojho vyjadrovania mňa uraziť nemôže. A ty si už tak stará, že môžeš byť moja matka? Fúúúha.....A dík za poklonu - ja si tiež stále pripadám mladá. A mám za sebou toho dosť a som na to hrdá čo mám za sebou a viem sa postarať sama o seba a to čo mi náhodou štát zaplatil tak to už som ja dávno odviedla na odvodoch a daniach - čiže ja sa za nič hanbiť nemusím. 😉 A ja sa nemusím obhajovať - prečo aj . To čo som napísala za tým si stojím. A moje myšlienky a názory a všetko ostatné sú utriedené veľmi dobre. 🙂 Niektorí ľudia sú tak nevzdelaní ( a to sa oháňajú VŠ titulom), že ani nevedia na čo majú a nemajú nárok....
@amelie2017 No veď ty nikoho "nevyciciavaš" - ty nárok na podporu máš - si si na ňu odviedla odvody za roky práce. 😉
@amelie2017 ale urcite nesedis od nudy za pc a nepises len tak ako autorka 😉 preto som jej napisala, nech si radsej hlada pracu
@mihula A k tebe ešte niečo - ja som žiadny názor nezmenila - ty tu porovnávaš dve veci, ktoré sa porovnávať nedajú.....A v tej diskusii, ktorú spomínaš sme riešili úplne niečo iné. 😉
Celý náš systém čo sa týka sociálnych dávok je nastavený zle - ale to ja ako jednotlivec nezmením. Napríklad - ja som pred prvým tehu 10 rokov odvádzala nemalé odvody a dane tomuto štátu a preto lebo sa moja životná situácia zmenila a ja som bola rok oslobodená od platenia odvodov tak som dostala len to čo každá v tomto štáte čo napríklad ani nepohla prstom alebo ešte menej ako tá čo napríklad mala nemocenské poistenie len 270 dní pred pôrodom. A čo spravím - nič, nesťažujem sa.....
čo sa týka podpory - tam si tiež človek musí niečo odpracovať aby mal na ňu vôbec nárok. Ale sú ľudia, ktorí celý život čakajú asi na zázrak alebo neviem čo a len sa sťažujú ako sa štát nepostará....To je všetko.
No, ale diskusia nie je o tomto - trochu som odbočila od témy - takže sa ospravedlňujem všetkým.
@evittam mne sa ozaj nemusis spovedat,a k tej teme,kde sme si neporozumeli,iba tolko.Je to uplne jedno,či je to porod,ci rodinne pridavky,materska alebo urad prace-vsetko je to soc.szstem.Ja som v predchadzajucej teme,povedala iba,že aby si to uplatnila z Irska,ved tam odvadzala prachy a nemusela by riesit nieco ako samoplatca.Staci že,z tohto systemu tahaju cigani,ktorý nikdy nikde nepracovali a im podobní luPritom,by mohli mat matky viac penazí,pre svoje deti,vačsie rodinne prídavky a odchod do dochodku by nemusel byt v 70ke
A preto som si nemusela vyžrat taku aroganciu od mamičiek,ktore toto vsetko este len čaka
@mihula Tak máš pravdu, ale ona to nechce riešiť ako samoplatca - už sa to vyriešilo v inej diskusii-takže stačilo.
Ja sa ti vôbec nespovedám - nemám tu potrebu. Napísala som ti len príklad. A ja nie som arogantná - s tým si začala ty - aká som mladá, ako nemám utriedené myšlienky a ako ma môžeš poúčať a byť mojou matkou. 🙂
Možno by som si aj našla prácu keby mi šéfka povedalaaspon mesiac vopred že nepredlží zmluvu a nie 3dni pred skončením. Tak som hned šupla na úrad . Ponuky som mala ale tiež nepojdem hrr a hocikam ..ráno chystám školáka a už sa aj sám učí vstávať a všetko okolo toho . Dala som si žiadosť o kurz ..ak nájdem prácu dodvtedy ,kurz sa dá zrušiť ..asi tak . Takže ráno vstanem a fajront 🙂)najprv vychystam muža ..potom neskôr syna .. idem si zacvičiť ..čo to povarím..ak treba ..ak nie lepim si kvietky ..ako mi je super😏😂😄
@amelie2017 ahojkaj..nebudeš nikoho vyciciavat..máš na to nárok?na podporu?no tak ..ak to bolo myslené zo srandy tak 😂.. tiez mám odpracované dokopy vkuse cca 4roky nejaké dni a tiež som bola na pohovore ..vzali by ma alebpracovna doba je uz chodiť na 5tu ráno ..všetko by bolo ok j plat väčší ako doteraz
.ale čo necham syna samého doma ráno?nemám poblizku babku ani nikoho kto by ho skontroloval ..síce susedy sú naokolo ale to rano .je ráno..
Doteraz som nemala čas písať tu ..tak prídem neskôr..sú by varit
@zuzulk naozaj idylická predstava toto ... aj ja mam manžela, 2 deti, ktoré ráno dochádzajú a ešte ich vozím, takže vstávam 5:45, aby som všetko stihla a 7:30 už zarezávam v robote ...
ak by som dostala výpoveď, tak vezmem naozaj aj niečo nezodpovedajúce môjmu vzdelaniu, len aby som nemusela na úrad ... by som sa od hanby prepadla, keby že tam mám chodiť a nie ešte takto bohorovne vypisovať na fórum. Ale ak si sa chcela pochváliť, ako doma šunky váľaš, peniaze za to od štátu berieš a vlastne ani robotu nehľadáš, tak ti to vyšlo. A ešte sa chvastať, že si až CELÉ 4 roky robila (asi ani poriadnu zmluvu si nemala na dobu neurčítú, keď ťa mohli tak prepustiť), no nebuď smiešna ... veď si ešte ani poriadne robiť nezačala a už sedíš doma, mladá žena... pekný príklad pre dieťa...
Ked pride, zistis 🙂