Kedy bude dedičské konanie po mame, ktorá zomrela v septembri?

michaltat
20. dec 2020

V septembri mi zomrela Mama.Bikto nas este nekontaktoval ohladne dedicskeho.Jeto kvoli Lockdownu?.Neviete ako to prebieha ? Citala som,ze do pol roka by sa to malo uzavriet.

drzaopica
20. dec 2020

@michaltat niekedy to trva aj rok a za tejto situacie o to viac

nikazuz
20. dec 2020

Nemusi sa uzavriet do pol roka... mne zomrela mamina v januari a teraz v decembri sme sa stretli s notarom.... ale to koli korone a niektorym neuzavretym veciam. No notar zvykne do 3 mesiaciv od umrtia kontaktovat ohladom dedicskeho konania.

janka_266
20. dec 2020

@michaltat a bolo to oznámené súdu? A závisí od majetku a dedičov, niektoré sa uzatvoria do 3 mesiacov, a niektoré ani po 10 rokoch nie sú prededené

michaltat
autor
20. dec 2020

@janka_266 neviem ci bolo

janka_266
20. dec 2020

@michaltat mal ny obecný úrad zaslať úmrtný list na príslušný súd, ak zomrela na Slovensku, ale je možné, že korona to zdržala. Ja by som sa informovala na súde, či bolo vôbec začaté konanie a keď nie, tak im to oznámiť.

andreagartnerova
20. dec 2020

Matrika zašle na os úmrtný list, ten poverí notára trvá to cca 2-3 mesiace od úmrtia. Notár zavolá na predbežnú zápisnicu osobu, ktorá vybavovala pohreb a tam zisťuje majetkové pomery poručiteľa, následne šetrenia a pojednávanie. Notár je poverený na jeden rok ale môže to trvať aj dlhšie ak sú problémy. Takto to býva, robila som u notára.

jendralka
21. dec 2020

@michaltat mamin brat zomrel 9.10., mama je jediny dedič - dedičske má 18.1

marco2
21. dec 2020

U nas prvé stretnutie s notárom bolo do dvoch týždňov a konečne az až po roku a pol

elizabet173
21. dec 2020

@michaltat do troch mesiacov by vas mali kontaktovat,u nad to tak bolo korona-nekorona. Do piatich bolo vsetko vybavene.