Vybavujem prídavky v Rakúsku a žiadajú od nás potvrdenie o tom akej sme národnosti,je mi to divné pretože pochybujem ,že mi niekto takéto potvrdenie vydá,volala som na matriku a tam mi pani oznámila,že oni také potvrdenia nevydávajú,myslíte ,že by stačilo len čestné prehlásenie ?
Ja som to riesila prehlasenim, a hlavne, pred rokmi pri registracii na zaklade rodneho listu som uz bola v NL systeme so SVK narodnostou, ale ja byvam v NL, mozno to co staci v NL v AT nebude stacit. @marcelatje obcianstvo nie je narodnost. Ak od nej naozaj potrebuju potvrdenie narodnosti, tak ten link jej velmi nepomoze.
ziadne potvrdenie o narodnosti od vas nechcu, to je uplna blbost, narodnost je vec deklaracie pocitu prislusnosti, ziaden urad ti nepotvrdi, co citis. Chcu od vas potvrdenie o STATNEJ PRISLUSNOSTI. Mmch, toto potvrdenie plne nahradza cestovny pas (v At, inde neviem), ale mala by ho vydavat aj matrika
vroni ma pravdu, narodnost je vecou tvojho aktualneho citenia (kludne mozes byt jeden rok Slovenka a dalsi Madarka, ak zmenis nazor 😉). zrejme chcu osvedcenie o statnom obcianstve - este par rokov dozadu ho vydavali okresne urady..a ako pozeram link od marcelatje, je to tak aj teraz. plati sa z toho poplatok, par eur, presne neviem.
http://www.minv.sk/?osvedcenie-o-statnom-obcian...