Kde zoženiem duplikát vojenskej modrej knižky?

kovacikovajana
30. jún 2019

Ahojte. Táto otázka by sa zrejme hodila na nejaké iné fórum, ale skúsim šťastie-možno máte niektorá manžela, otca, dedka... vojaka alebo podobne a budete mi vedieť poradiť. Ešte keď bola v SR povinná vojenská služba manžel získal tzv. modrú knižku (potvrdenie o neschopnosti vykonávať činnú vojenskú službu) je to už viac ako 25rokov. Teraz ju potrebuje a samozrejme ju nevieme nájsť. Poraďte na koho sa obrátiť pre vydanie duplikátu alebo nejakého potvrdenia o jej získaní...? Za každú radu ďakujem.

e1i
30. jún 2019

@kovacikovajana neviem,nemam skusenost ale skusila by som tam kde mal ist na vojnu povodne.

0silvia0
30. jún 2019

@kovacikovajana skúste vojenský archív, možno vám budú vedieť poradiť ako postupovať:
https://trnava.virtualne.sk/vojensky-historicky...

marco88
30. jún 2019

@kovacikovajana Modrú knižku vydávali Okresné vojenské správy, no už sú zrušené. Skúste sa informovať na Ministerstve obrany.

kristina2412
30. jún 2019

@0silvia0 dobre radis😉tiež som sa dočítala že potvrdenie vydá vojenský archív v TT

kovacikovajana
autor
30. jún 2019

Ďakujem 😊

0silvia0
30. jún 2019

@kristina2412 no hej, potvrdenie o absolvovaní vojenskej služby vydá vojenský archív v TT, lenže tento pán vojnu neabsolvoval kvôli modrej knižke, takže aspoň nasmerovať by mohli vedieť kde získať potvrdenie o získaní modrej knižky

kristina2412
30. jún 2019

@0silvia0 v jednom rozhovore riaditeľ archivu
Máme informácie nielen o tých, ktorí boli vo vojenskej službe, ale zložky tu majú aj tí, ktorí sa jej vyhli v podobe modrej knižky, alebo podpísali prehlásenie o odopretí vojenskej služby a vykonali civilnú, či alternatívnu službu,“ hovorí Jozef Petras. Takže by to tam mala nájsť 👍

0silvia0
30. jún 2019

@kristina2412 tak potom super 👏

kovacikovajana
autor
1. júl 2019

Tak áno, dnes som to vy telefonovala - vojenský archív v TT vydáva potvrdenia ohľadom vojenskej služby, civilnej služby i tzv. získania modrej knižky. Stačí poslať žiadosť s menom, dátumom narodenia, rodným číslom a vlastnorucnym podpisom. Ďakujem 😊

0silvia0
2. júl 2019

@kovacikovajana super, aj to pošlú domov na adresu?

kovacikovajana
autor
2. júl 2019

@0silvia0 dúfam, že áno, keď to príde dám vedieť 😉

kovacikovajana
autor
15. júl 2019

Dnes nám prišlo domov poštou potvrdenie z vojenského archívu. Super rýchlo vybavené. Ešte raz vám všetkým ďakujem za pomoc 😉

santiago_segura
10. jan 2023

To aj niekde môžem ešte potrebovať? Ja som tiež zapatrošil už a neviem kde ju mám.

weronika171717
10. jan 2023

@santiago_segura keď vyhlásia mobilizáciu, tak Vám bude na 2 veci. Táto knižka neplatí pri vyhlásení vojnového stavu.

rol76
3. feb 2023

@weronika171717 Ja som na ID,už 18 rokov,poruchy osobnosťi,stredne ťažká depresia,úzkostné stavy,nespavošť,atd.Beriem kopec liekov,z ktorých som dosť spomalený,utlmený.Môžu ma povolať do vojny,keby bola mobilizácia?Dakujem.

weronika171717
3. feb 2023

@rol76 určite budú posudzovať zdravotný stav

belaanabela
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilyanka1987
28. okt 2024

Je tam aj nejaky poplatok za vydanie toho dokladu miesto modrej knizky?

kovacikovajana
autor
5. nov 2024

@lilyanka1987 nič sme neplatili 😉