Ahojte maminky, potrebujem si zmenit trvaly pobyt. Viem ze do dvoch tyzdnov musia byt podane ziadosti na zmenu v dokladoch.... Moja otazka vsak je.. možem si novy občiansky a vodický vybavit v ktoromkolvek meste ci iba v tom pod ktore obec patri ? nieco som citala ze je to mozne kdekolvek, no je to clanok z noveho casu z roku 2012.. tak neviem ci je to este aktualne.... Dakujem za rady ;)
ak spravne viem, OP mozes vybavit na OR PZ (okresnom riaditelstve, takze kam obec spada)... pas mozes vybavit kdekolvek... spytam sa ale kamaratky kt. robi na dokladoch na OR PZ a napisem do IP ako to je s uplnou istotou...
Novy OP si vies vybavit kdekolvek na slovensku na Okresnom riaditelstve policajneho zboru. TReba si najst len ten svoj najblizsi:
http://www.minv.sk/?krajske-riaditelstva-pz-1
Ahojte, keď ste si vybavovali nový občiansky, dali vám nejaký doklad, ktorý nahrádza občiansky kým bude vydaný nový? Mňa nenapadlo sa na to spýtať a automaticky mi nedali nič.
Ja to idem tiez teraz riesit.vyplnene papiere som zaniesli u nas v dedine kde byvam(most pri ba) a povedali mi ze kedze mam STARY obciansky musim ist o 2 tyzdne do Senca.Ak by som uz mala ten novy mozem ist v Ba kdekolvek