Dobrý deň prišla som sem po radu ..chcem sa spýtať cez ktorú banku by priateľ získal úver na bývanie už sme zúfalí boli sme v niekoľkých bankach a nikde sme úver nedostali už sme zaplatili aj rezervačný poplatok 2000e a nedarí sa nám získať úver ..☹️ všade potrebujú ručiteľa..a nemáme nikoho kto by sa zaručil 🙁 prosím poraďte mi už sme zúfalí ..🙁
My sme si boli v banke dať urobiť iba prepočet koľko by nám vychádzalo z priateloveho príjmu a vyrátali mu 4700e a zvyšok sme chceli dofinancovať formou spotrebného úveru a neprešlo nám to ..
@paula12323 a ty rucit nemozes?
@stela01 prepáčte pomýlila som sa 47000e ..
@paula12323 no nie rucit, lebo to je nieco ine, ci nemozete spolu vziat hypoteku, ja som tak s manzelom brala, ked sme neboli svoji este.
@limetka69 nie ja mám pohľadávky nevyplatené keby som mohla ručiť tak už by sme ten úver mali
@paula12323 tak to je ťažko keď že ty máš dlžobu...
Zaťažiť inú nehnuteľnosť je tiež možnosť .
@stela01 o Tom sme sa v banke bavili ale nemám vôbec takéto možnosti..
@paula12323 Banka vie preco to robi.
Ocividne ste v takej financnej situacii, v ktorej si nemozete dovolit byvanie ake by ste chceli.
Musite najst nieco lacnejsie, alebo ist do najmu a setrit, alebo najst ine riesenie.
Banka neda hypo+uver ak by bolo nemozne splacat ho.
@paula12323 aký má príjem muž ?
Nevieme aká si lokalita a ani v akej cene idu reality . U vás .
Mala by si riešiť svoje dlzoby ...
@fokuska ja nevidím problém v splácaní problém je v Tom že priateľ pracuje vo firme v ktorej málokto dostane zmluvu na dobu neurčitú tam sa stále pracovná zmluva predlžuje .. priateľovi zmluva bola predĺžená 3 krát ..my to riešime cez realitnú kanceláriu trvá to vyše 2 mesiacov a nikde sme sa nedpracovali ..
@stela01 priateľ zarobí mesačne okolo 740e záleží od nadčasov a pod. Ale čistý prij má iba 690e v realitke nám tvrdili že nevidia problém v Tom že by to nemalo vyjsť priateľovi aj samému .
@paula12323 vy máte aj dieťa ....
tá suma čo Vám ponúkli v banke je adekvátna .
A skúšali ste poradcu finančného?myslím, že toto ma každá banka.
@renkabenova my to riešime cez realitnú kanceláriu
@stela01 tak nechapem prečo to nevychádza ..
@paula12323 veď to sme aj my tak dali realitke 3000 tisícky a museli vsetko do určitého casu vyriešiť a tiež nám v našej bývalej banke ponúkli malý úver na bývanie.. až potom sme šli do druhej a tam bez problemov..
@paula12323 Ale povedz mi, keď potom na kyho otca sú v tej reailitke, keď vám nevedia poradiť čím ručiť?čo sú už klepnuti? Hlavne že beru peniaze.och.
Inak my sme rucili domom, čo sme kupovali..na čo potrebujete úver?na stavanie domu?či dom?
@renkabenova my sme dali 2000e zmluvu s realitkou máme do 20 septembra takze už nám veľa času neostáva ..my sme včera skúšali v Prima banke nevyšlo to aj v Tatra banke sme skúšali a tam má priateľ založený účet kde mu chodí pravidelný príjem a ani tam to nevyšlo bez spoludlžníka..
@renkabenova veď toto peniaze zhabali a nič sa nevyriešilo .. potrebujeme úver na kúpu bytu
@paula12323 toho finančneho poradcu nám napr hneď tiskal ten náš realitak hneď na začiatku,lebo že nemusíme dostať úver na prvý krát..že s poradcom to bude hneď lepšie..
@paula12323 oni sú fakt jebnuti, pardon za výraz.. zhabali? Veď tam je určitá doba, podľa toho ako sa dohodnete, a veď mali ste aj rezervacnu zmluvu?
@paula12323 slovenská sporiteľňa.. náš hneď vzali tam choďte tam
@renkabenova veď máme rezervačnu zmluvu tá trvá do 20 septembra a ešte sa chcem spýtať tá suma 2000e.nam bude vrátená alebo nie ..viete brali sme si na to spotrebný úver
@renkabenova tam majú prísne podmienky vek atď. Tam by nám to neprešlo ..
@paula12323 ako to ste fakt zaplatili zálohu za nehnuteľnosť ešte predtým, ako ste si vôbec zisťovali či dostanete úver? Ako mám dosť
A nie, nebude vám vrátená rezervačná záloha
@paula12323 tie ti už nik nevráti..moj brat dostal na 3x úver inak keby nie na 3 x tak je po peniazoch.. a môžeš požiadať až o 9 mesiacov zase..vraj..
@renkabenova čo s tým má realitka? Veď oni sú blbci, idú kupovať nehnuteľnosť a vyplácať zálohu, tak oni si majú najprv pobehať banky, či im vôbec dajú takú sumu a až potom podpísať rezervačnú zmluvu a vyplatiť rezervačnú zálohu.
@sasa1310 aj my sme to tak zaplatili 3000 realitné a mali si d9 určite doby získať úver.. inak nemáš nemáš ani peniaz e ani dom
@sasa1310 áno zaplatili lebo nás realitka uistila v tom že to určite vyde ..a keď máte dosť ako ste napísali tak vám poviem jedno pokiaľ nechcete poradiť normálne tak na váš komentár nie som zvedavá. ..dovidenia
@paula12323 dôležité výška úveru , príjem .. 20% odložených ?
Je ?