Kde nájdem výmeru zastavanej plochy, keď nemám geometrický plán?

19. jan 2022

Ahojte, potrebovala by som poradit ohladne dane z nehnutelnosti. Od decembra minuleho roka som spoluvlastnik domu so zahradou a do konca januara mam podat danove priznanie. Vedeli by ste mi, prosim, poradit kde najdem vymeru zastavanej plochy stavby, ked nemam geometricky plan? Pocula som, ze za ten sa plati a ja mam len velmi malu cast domu, takze sa mi on ziadat neoplati. Mam iba list vlastnictva, tam to nie je. S ostatnymi spoluvlastnikmi nemame dobre vztahy

vso10
19. jan 2022

Ideš na zbgis.skgeodesy.sk/ a priblížiš si mapu na ten dom. hore v "zmeniť tému" prepneš na kataster nehnuteľností. klikneš na ten dom. vľavo Ti zobrazí informácie o danej parcele. a klikneš LV úplný. tam si nájdeš výmeru zastavaného územia. no si si istá, že v Tvojom LV to nie je?

autor
19. jan 2022

@vso10 v LV je len celkova vymera pozemku typu zastavana plocha a nadvorie, ale vymera iba samotnej zastavanej plochy stavby tam nie je. Alebo to mam brat tak, ze za vymeru zastavanej plochy stavby sa povazuje ta celkova vymera aj s nadvorim?

alenkaev
19. jan 2022

Mozete mi napisat sukromnu spravu, poradim vam, pracujem v danej oblasti.

simca06022011
19. jan 2022

ak by si si nevedela dat rady, tak si zavolaj na urad (obecny, mestsky..), u nas vedeli vsetko. Inak ked otvoris LVcko tak stavba zvykne mat pod sebou tu parcelu samostatne, teda ja som teraz nase LVcka otvorila a obe nehnutelnosti to tak maju, zvysok dvora ma ine parcelne cislo (neviem ci je to ale pravidlo).