Kde nahlásiť správcu domu?

4. júl 2023

ahojte kde zistit kontakt na bytove druzstvo alebo ako to funguje prosim vas pekne?? prvykrat by som nieco taketo riesila... ide o to ze spravca nam mal odoslat preplatky do 30 dni od dorucenia vyuctovania. To bol termin do 15. 6., ja som po tazkej chorobe a operacii, moje uspory na nule a mam preplatok 300 eur ktory je moj a mam na neho pravo... 15 dni som cakala a 30.6. som za nim sla sa milo opytat a on ma agresivne poslal prec ze to neni moja vec kedy on ma cas to poslat... no tak mu chcem dat este tyzden a ak to buduci pondelok nepride chcem sa stazovat lebo podla zakona on nema dostat zaplatene za cas kedy si neplni svoje povinnosti a to si teda teraz neplni a celemu panelaku nepravom zadrziava peniaze... nejde o to ze by dakto reklamoval alebo ze by sme vsetci z dakeho dovodu cakat museli on mi splechol do tvare ze nemal cas a nemam sa do toho starat dakujem

autor
4. júl 2023

teda nie ze by som mu chcela robit problemy zas zakerna nie som ale chcela by som sa spytat na bytovom druzstve ze co robit ale neviem odkial zohnat kontakt, nikde to tu nemame

lucka_ke
4. júl 2023

na vyúčtovaní, ktoré si dostala musí byť adresa
ja by som poslala o toľko menej na zálohových platbách a listom ich vyzvala na započítanie voči preplatku

tanyan
4. júl 2023

Vyúčtovanie robilo bytové družstvo? Nie je na vyúčtovaní aj kontakt na bytové družstvo?

viestta
4. júl 2023

No ale zasadnu vec si nenapisala. Spravujete si dom ako spolocenstvo vlastnikov alebo mate spravcovsku spolocnost, ktora vam vykonava spravu?

autor
4. júl 2023

aha tak teraz citam ze mame spolocenstvo vlastnikov... prepacte ja o tomto vobec nic neviem ale uz teraz ste mi vela poradili dakujem... ked mame toto spolocenstvo to sa vlastne da nejako riesit??

viestta
4. júl 2023

Spolocenstvo ma svojich statutarov, s tymi to treba riesit.

autor
4. júl 2023

@viestta dakujem pekne, tych statutarov viem niekde zistit?? ci to sa musim iba cez ludi pytat takze by som sa mala spytat jeho?

viestta
4. júl 2023

To uz neviem, asi sa len ostatnych spytat

lucka_ke
4. júl 2023

v prvom rade si pozri vyúčtovanie, tam nájdeš kto robil vyúčtovanie aj kto je zodpovedná osoba a s tou komunikuj

pandusica
4. júl 2023
autor
4. júl 2023

@lucka_ke to som samozrejme urobila, bola som ho navstivit a poslal ma vies kde :/
@pandusica dakujeeem idem to skusit pozriet

anita6666
4. júl 2023

Autorka,treba kontaktovať spravcovsku spoločnosť,ktorá vám robí vyúčtovanie. Spoločenstvo ti nerobí vyúčtovanie!!! podľa zákona ti musí vrátiť peniaze a vďaka takémuto predsedovi bude mať problém správcovská spoločnosť,keby si ich nahlásila.

lucka_ke
4. júl 2023

no asi nie, keď asi ani netušila, že máte SVB...

autor
4. júl 2023

@lucka_ke a ty citas prosim ta?? ja som isla za spravcom domu, ktory bol LOGICKY napisany na vyuctovani ale nepozrela som si pod koho spada tento spravca, jednoduchsie ti to uz nevysvetlim. Pochopila ci stale nie?? ci si myslis ze som sla za nahodnym clovekom z panelaku sa spytat?? fakt daktore zeny uz nerozmyslate... logicky som sla za tym koho mam na vyuctovani a kto je spravca domu, tak si to ,,no asi nie,, nechaj pre seba

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3009
4. júl 2023

Ale predsa správca domu neposiela peniaze, to si odkiaľ zobrala.

liljana
4. júl 2023

Uz tu zaznela dobra rada, posli o tu sumu menej na platbe za dalsi mesiac, ci mesiace a nech si to vyuctuju medzirocne. Resp. to doplatis, ked ti ho poslu.

autor
4. júl 2023

@3009 no u nas predseda spolocenstva vlastnikov vystupuje aj ako spravca domu a domovnik zial

anita6666
4. júl 2023

Autorka, tie vyúčtovania robí firma. Predseda s nimi len komunikuje za celý váš dom,ale on s vyučovaním nič nemá. Tie peniaze ti jednoducho musí vrátiť správcovská spoločnosť,čo sa zrejme aj udialo,akurát predseda ich nezákonné a bezdôvodne zadržiava a ty sa k nim dostaneš,keď ich nahlasis na soi-ke. Nakoľko problém by nemal predseda,ale tá vyúčtovacia firma a to by si musela potom firma robiť poriadky s predsedom a ak by nechceli prísť o firmu,tak by to aj veľmi rýchlo s ním vyriešili.

cacianka
5. júl 2023

Pozor, tu môže ísť o omyly, kto spravcuje dom.
Môžu mať interné spravovanie, sami sebe, môžu mať firmu a bytové družstvo. Toto treba identifikovať a riešiť na správnom mieste.
Pozri si zákon o výkone správy bytových domov.
Keď presne zistíš, kto je správca, skús sa poradiť tu na koni v skupine Právne poradenstvo, je tam aj žena s praxou v správe bytov