Ahojte kde nahlasim živnostníka ktorý nevydáva faktúry zákazníkom ?
@patka06 dá sa anonymne ?
samozrejme
Aj ste ju pýtali?
Nechcel Vám ju vystavit?
Ja by som nebonzovala na niekoho...uctenku ste si mohla vypýtať...takto zbytocne sposobite danemu cloveku problémy..a to dosť veľké
Nikde, faktúru si vypýtaj určite ti dá
A ďalšia vec, aký živnostník? Myslím zameranie. A ďalšia vec, verím, že to nie je eshop, kt. posiela FA dodatocne
A prečo chceš anonymne? Sa hambíš že chceš niekomu spraviť zle? Alebo bojíš? Tak to nerob
Ak ti Fa odmietol dal tak to chápem. Ale keď chces niekomu robiť len naprieky tak sa radšej staraj o seba.
Takto,je to podľa netu osoba čo má živnosť na účtovníčka služby. Lenže ponúka aj služby v oblasti "zdravia" ktoré nem v náplni živnosti,berie za to peniaze. Babku liečil ,huckal ku proti doktorom, že ju vylieči a on umrela. Teraz to skúša na deda. Čo robit ?
Samozrejme na tie svoje liecitelstva nevydáva doklad
Ak robí niečo na čo živnosť nemá a mala by ju mať/ to si over/ tak by ju mal kontrolovať odbor živnostenského podnikania okresného úradu a aj spomínaný daňový úrad ak má dokázateľný príjem
Osobne by som to riešila asi osobne, ak to je už až takto závažné a nie ho udávala skrz FA, toto by bol asi další krok.
Hlavna vec, ze vkuse pindame ako "politici, biznismeni, bohaci, atd" kradnu a klamu. A tu ked niekto chce upozornit na nelegalnu cinnost (samozrejme sk ma na to naozaj dovod a nejde len o nedorozumenie) - tak este sa mu ujde, ze chce bonzovat, robit zle a neviemco.
@patka06 ďakujem. Toto mi pomohlo.
Prečo chceš nahlásiť anonymné nahlás ju normálne ked už chceš niekomu robiť zlé aby sa TI to nevrátilo bojiš sa následkov zo strany ten živnostničky.Teraz to vedia všetko vypatrať aj anonymy ked sú počitače.Ja ked niekoho chcem náhlasiť náhlasim ho normálne a beriem na vedomie že bude to vyšetrovať policia neskôr súd budeš musieť spolupracovať.A nevieš koho kde má ta podnikateľka známeho a všetko sa môže obratiť proti tebe. Ako sa to stálo mojej kamarátke.
co sa tyka nevydavania faktur, tak tu mas cislo https://www.financnasprava.sk/sk/kontakt/podnet... a teda pre tie co radili, ze si ma vypytat tak je to psia povinnost kazdeho zivnostnika vystavit fakturu alebo blok z registracky ked vykona nejaku sluzbu alebo doda tovar.
a tu najdes cislo na konkretny zivnostensky urad http://zivnostensky.urad-online.sk/
Keby babku vyliečila a pomohla, tiež by si ju udala?
@martul tiež mi to napadlo, preto som toho názoru, že najprv osobne, ked si dedo povedať nedá
Nech nechodia k liečiteľom pochybným
ked nema ani zivnost na liecitelstvo, ako ti asi za to ma vydat fakturu? :/
daňový úrad