Kde nahlásim týranie psa?

18. aug 2024

Ahojte, kde viem nahlásiť týranie psa. Chudák zviera je non stop na reťazí, až ma na krku odtlačok od obojku. Najnovšie tri dni vraj nedostal jest od majiteľov a o vode ani nehovorím. Keby nie susedia tak aj zdochne chudák.
Majitelia sa o neho nestarajú a ani ho nechcú darovať nikomu 😪

alickapusinka
18. aug 2024

na políciu alebo utulku najbližšiemu.

autor
18. aug 2024

@alickapusinka viem to urobiť aj anonymne? Keďže nechcem aby sused vedel ze sme to boli my? Lebo už aj tak sa s ním dost hádame kvôli psovi

spanielka44
18. aug 2024

Jasne že sa to dá anonymne policajti nehovoria zdroj od koho to majú. Držanie psa na reťazi je protizákonne tak to prosím spravte čo najskôr 🙏🏼

lubossi
18. aug 2024

Ak sa ti nechce riešiť s políciou, sloboda zvierat to vie riešiť akčnejsie
https://slobodazvierat.sk/linka-proti-krutosti/

alickapusinka
18. aug 2024

myslim že na utulok áno a na políciu to asi nie.Lebo ak zistia že bol týrani bude vyšetrovať enviro polícia a tam anonymne to sa nedá.Utulok má páky aj na políciu takže nemusia ho dať nikomu ale ak príde polícia a s útulku tak im nepovedia že nedajú. Sused za týranie môže skončiť v base.

deti95060810
18. aug 2024

dajte mu nažrať aspoň vy susedia . aj teraz hneď večer...
sused tam nebýva stále ?

nenne27
19. aug 2024

Prosim nenechajte ho trpiet v tom teple vez vody a na retazi

zefyra
19. aug 2024

Na RVPS podľa okresu kde bývate, pripadne na Slobodu zvierat. Áno, môžete aj anonymne, pripadne povedzte že chcete zostať v anonymite. Ak už má pes odtlačok na krku, môžete zavolať štátnu políciu. Prosím vás pomôžte psíkovi, on si sám nepomôže.

20erika07
19. aug 2024

My sme suseda cez slobodu zvierat riesili, oni si uz poslali svojich ludi z blizkeho okolia, dosli aj s mestskymi policajtmi, nevie kto ho nahlasil. Avsak nepomohlo, dal im prísľuby, ze spravi psovi volieru. Dlho nic, tak sme to nahlasili na veterinu ako nam bolo odporucene, dosli ,zase prísľuby. Spravil volieru a nechal psa na priamom slnku, strechu ma len zahradnu plachtu, budu taku pozbijanu ,ze sa tam ledva zmesti . O tom ,čo ma za hnus vo voliere nemusim pisat, zradlo (aj to malo) , voda na slnku . Dalsi sused aj my, mu nosime nejake zradlo, aj cerstvu vodu (sme na spoločnom dvore /mini bytovka) . Psa sa vzdat nechcu ,jedneho im odobrali, tohto neviem preco nechcu dat. Nevenuju sa mu, otrasna starostlivost ,velke plemeno nonstop v mini voliere zavrete, predtym bol roky na 2-3m reťazi. :-/

zefyra
19. aug 2024

@20erika07 pošlite mi adresu do správy, mam v Slobode zvierat kamarátku, posuniem jej to.

micusa2222
19. aug 2024

polícia a zároveň sloboda zvierat...

7miriam77
19. aug 2024

Ahojky, budem vďačná za toho psíka, ak to poriesis....potom prosím daj vedieť 🙏🙏🙏🙏❤️

anouschka5
22. aug 2024

Na polícií už je to trestný čin

jarabica123
31. aug 2024

@zefyra prosim , chcem nahlásiť blízku osobu, týra psov , strašne ich bije 😢prosím , môžem poslať bližšie info ?

zefyra
1. sep 2024

@jarabica123 Áno, samozrejme.