Kde môžem podať sťažnosť na starostu obce?

basskka
14. okt 2024

Ahojte, prosím vás kde podať sťažnosť na starostu obce? Na Google mi nič konkrétne nenašlo. A už to je na nevydržanie. Ďakujem za každú radu.

lucka_ke
14. okt 2024

podľa toho o čo ide

usla35
14. okt 2024

mozno na nejaky inspektoriat prace? ved niekto je vyssie postaveny nad starostom. alebo neviem ci sa to neprebera s nejakou radou obce.

viestta
14. okt 2024

@usla35 co ma Inspektorat prace so starostom?

tundra
14. okt 2024

@basskka na obecne zastupitelstvo

viestta
14. okt 2024

Staznost mozes predniest na zasadnuti obecneho zastupitelstva, ako obcan mas pravo zucastnit sa zasadnutia a predkladat navrhy, podnety aj staznosti. Ak ide o pochybenia z titulu vykonu jeho funkcie, napriklad nedodrziavanie terminov na rozhodnutie o staznosti a podobne, tak mozes sa stazovat na okresnom urade

gabika8855
14. okt 2024

Kazda obec musi mat zriadeny mail na podavanie staznosti a ten mail ma priamo kontrolor obce a on to musi riesit potom

alickapusinka
14. okt 2024

na samosprávny kraj

hiro
14. okt 2024

No podla mna priamo starostovi, ci? Alebo sekretarke? 🙂

tramtada31
14. okt 2024

Na kontrolóra, na poslancov z opozičného klubu alebo to riesit verejne na facebooku. On nemá nad sebou priamo šéfa

konicekhobby
14. okt 2024

Podľa toho v akej veci. Ak napríklad za nečinnosť, tak na Prokuratúru SR.

cookie29
14. okt 2024

ono zalezi od predmetu staznosti

basskka
autor
15. okt 2024

@konicekhobby
@cookie29
@tramtada31
@hiro
Za vyhrážanie či chce dostať na <>, za osočovanie osoby atď... neprestáva to ani po odsťahovani. Prišiel na novú adresu si vyliať mindraky. Za to že mu zostal ma krku alkoholik bezdomovec a ako obec sa musí on ho postarať.

cookie29
15. okt 2024

@basskka a to vyhrazanie mas ako dokazat?

viestta
15. okt 2024

@basskka v tomto pripade policia, vyhrazanie, poskodzovanie dobreho mena. Ak mas cim dokazat svoje tvrdenia

basskka
autor
15. okt 2024

@cookie29 práveže nemám v tej rýchlosti mi nenapadlo to nahrávať.. čiže to bude len slovo proti slovu..

cookie29
17. okt 2024

Ani nahravanie nie je legalne ak sa nemylim, aspon nie pripustny dokaz...