Existuje spôsob ako a kde nahlásiť sestričku v ambulancii praktického lekára, ktorá doslova rozdáva paragrafy? Kľudne Vám dá niekoľko opečiatkovaných a vy ste len dopíšete dátum doma ako Vám to bude vyhovovať....Jedna zamestnankyňa ma týmto rozčuľuje a zneužíva systém. Keď bola moja kolegyňa na vyšetrení (má rovnakého lekára), sestrička sa jej rovno opýtala či nechce na domov viac....
napis oficialny mail lekarke (alebo zavolaj) ci dana zamestnakyna bola v ten a v ten den na osetreni a ci bol nutny celodenny paragraf (lekarka nech si to poriesi so sestrickou ona je zodpovedna jej peciatka ) na toto mas pravo ako zamestnavatel
ak si teda mzdarka mozno som to zle pochopila
To uz vazne potrebujete bonzovat vsetko?
Nevadilo by mi to keby jej naozaj niečo bolo...mám na to svoje dôvody, nechcem niekomu len tak znepríjemňovať život lebo sa nudím. Nečakám, že ma niekto tu na MK pochopí....
Ale na 7 ma narok a ci jej nieco je nie je dolezite, a mozno to dava dopredu ze ak sa bude pacient napr zle citit rano tak sa nemusi trepat k dr ale radsej si doma oddychne a pouzije priepustku.... absolutne nic zle na tom nevidim
No tak to ťa teda nikto nepochopí. Jedine ak by si musela v tej robote podávať 100 % výkon aj za ňu a malo by to dopad na tvoj plat.
Inak nevidím dôvod, aby ťa rozculovalo, že si niekto vezme priepustku, na ktorú má zo zákona nárok.
Prečo je autor anonymný?
A ako Ty vieš, že sa jej to sestrička rovno opýtala ?
Aj tak ich viac ako 7 nemôže použiť, keď jej nedá jedna sestrička, dá jej druhá. Tých 7 za rok zoženie aj keby nebola ani raz chorá, či sa ti to páči alebo nie. Týmto akurát urobíš zle tej sestričke, nie dotyčnej. Na tvojom mieste by som jej zatelefonovala a povedala, že o tom viem a budem to riešiť. Ale určite by som ju nikde nenahlasovala 🙄
@alchemilkazltozelena no je to dolezite... Je to nevyhnutny cas na osetrenie
@martinkatinka na ktory ma kazdy zamestnanec narok
Vždy sa nájdu takéto zloby ako ty, ktoré musia pchať nos do toho do čoho ich nič. Máš predsa 7 paragrafov za rok.. To ta tak sere?
Mal by to vedieť dotyčný lekár.ktory sestru zamestnáva.Ak sa totiž niečo zomelie a pacient v daný deň nebude figurovať ako ošetrený v Pc lekára.tak bude problém.napr.pravny.
To je este dobré, moja kolegyna ma rovno pečiatku lekara doma🤪 ale tiez by som bola rada keby mi naraz opeciatkuju viac ,lebo vzdy ked idem zabudnem a nemam. My mame narok na 14 za rok, aj ja chcem poznat taku sestrickuuu 😁 by som vyuzila viackrat, takto vyuzijem realne mozno 3 za rok, kedze zabudam a kvoli tomu sa mi nechce opakovane behat po dr , ze som peciatku zabudla
Toto je už choré čo sa tu rieši. Posratych 7priepustiek.
Tak ti poviem nemozes vedieť ako sa cíti,,,keď si zoberiem len menštruáciu raz za mesiac zo mňa leje jak z kohútika nie jedna žena má bolesti napr. ...ako fakt nepoviem keby ťahala PN schválne ale priepustku? Má nárok.
počuj, a nie je ti to jedno? Hovorí sa, že keby sa každý stará sám o seba, je o každého postarané. Ja chápem, že človek za život vidí xy nespravodlivostí, vecí, ktoré nie sú úplne fér, ako sa niektorí ľudia všemožne priživujú na systémoch, ale myslíš že to zmeníš? NIE. Daj si s tým pokoj, sprav radšej niečo pre seba, svoju rodinu, niečo, čo ťa poteší, nie riešiť priepustky,
Nezavid a vypytaj si aj ty.
A ty si ten zamestnavatel ktory ich musi preplatit? Mat tvoje problemy....
ma nárok
Tak či tak ma nárok na tie paragrafy. Môže ti byť srdečne jedno, či jej niečo bolo alebo nie. To je ako keby jej bolo zle a v ten deň by poslala muža pre peciatku..... Keby mala narazene aj na 2roky dopredu ti to môže byť jedno. Tak to predychaj a nerieš.
To nie je zneužívanie,na P má nárok 7 x do roka.To,že teba to žerie, nechápem.Sestricku nemáš kde ani za čo nahlasovať a zamestnancov tiež nie
@kubkovamama je to zneužívanie. Treba si prečítať poriadne zákonník práce načo paragrafy fungujú. Zamestnávateľ si kľudne môže volať do ambulancie či tam jeho zamestnanec bol v danom čase na vyšetrení a ako dlho to vyšetrenie trvalo. Nakoľko je to len na nevyhnutne potrebný čas.
S tebou pracovať musí byt doslova prechádzka ružovou záhradou :D
U nas je jedna firma, ktora vam za kazdy paragraf zrazi peniaze z vyplaty...........znamemu za 3 paragrafy zobrali 70 eur z vyplaty......uz ste take poculi? chore...
@sasa1310 keby som bola dr. Nikomu nič po telefóne nehovorím, jednak volať môže hocikto akú má istotu že je to naozaj zamestnávateľ? A nie len bonzacka kolegyňa? A hovoriť o osobných údajoch je zas porušenie zákona. Ako ja fakt nechápem ako niekomu môže vadiť priepustka. A áno platí na nevyhnutný čas na ošetrenie ale keď mi je zle po ošetrení snáď sa nebudem trepať ešte do práce.
@sasa1310 jo.Tak mi vysvetli na čo je dobry autorkin úmysel
Za 22 rokov som počas mojej pracovnej doby nebola u lekára ani raz.Pn som mala jediný x v živote -kvôli korone 🤔
7 dní za rok ťa rozčuľuje?