Kde mám na Slovensku nahlásiť, že som pracovala v Anglicku?

hviezdicka21
4. okt 2014

Ahojte baby/mamicky/nemamicky 🙂 Prosim vas o radu pri takomto konkretnom pripade:
V oktobri 2004 som odisla do Anglicka za pracou. Na Slovensku som sa odhlasila z uradu prace, ze budem dobrovolne nezamestnana. V Anglicku som pracovala do decembra 2007, s tym ze som odisla na matersku dovolenku, no vratila som sa na Slovensko. V praci v Anglicku som bola akoze nadalej na materskej do oktobra 2008, kedy sa menila struktura firmy a ja som suhlasila s vypovedou, lebo som sa tam uz neplanovala vratit. Od januara 2008 do novembra 2014 som bola na Slovensku na materskej/rodicovskej. Teraz sa chcem zamestnat, no neviem na ktorom urade, ci socialke ci kde mam nahlasit, ze mam odpracovane 3 roky v Anglicku.
Vdaka vopred za kazdu jednu radu.

mihula
4. okt 2014

@hviezdicka21 nepotrebujes nikomu vysvetlovat,že si odpracovala v zahraniči 3roky.Predpokladam,že mas za zahraničia započtovy list,kde je napisane kolko si v danej krajine odrobila.Tento zapocet,mozes,ale aj nemusis zaniest do soc.poistovne.Ked dovrsis dochodkovy vek,tak budes dokladovat všetky odpracovane roky doma a v zahraniči

oladuna
4. okt 2014

Ja by som si zasla na urad prace a popytala sa tam ci sa tie odpracovane roky v UK vobec vztahuju na roky odpracovane v SR. Mna osobne by to zaujimalo.som v UK 20 rokov.

hviezdicka21
autor
4. okt 2014

No niekde sa to urcite hlasi, len neviem kde. mihula zo zahranicia ziaden zapoctovy list nemam. akurat viem, ze ked som sa v tom decembri 2007 vratila s mojim manzelikom z anglicka( kvoli porodu na Slovensku) , tak manzel sa v januari zamestnal vo firme a vtedy tam mal ekonomke doniest pracovnu zmluvu z anglicka a aj list o ukonceni, cize on to uz niekde zapocitane ma, no ja, kedze som bola na materskej kontinualne s nasimi troma detickami, tak take nieco som neriesila, respektive nepotrebovala riesit. no teraz ma to celkom zaujima, lebo zatial som sa zamestnala na dohodu, no kdeze nechcem byt na urade prace po skonceni rodicovskej(ta mi konci v novembri), tak sa mi naskytla ta otazka, ze kde asi to nahlasit. oladuna, neviem ci to ma nejaky suvis s uradom prace, kedze tam som sa nahlasila ako dobrovolne nezamestnana. no v skutocnosti som pracovala, len nie na Slovensku.