Kde má voliť osoba, ktorá nemá trvalý pobyt?

2. apr 2024

Na tuto otazku som nenasla nikde odpoved. Aby som uzrejmila situaciu, s mojim ex manzelom sme byvali u mojich rodicov. Po case sme sa rozviedli ale jeho trvaly pobyt ostal u nasich a on sa odstahoval na chalupu, resp. taky nas rodinny dom na vidieku, ktory sme renovovali a tam zije 3 roky, ma tam aj korespondencnu adresu. Trvaly pobyt vsak stale mal u nasich. Dnes som na chalupe bola pre syna, ktory tam travil s otcom Velkonocne sviatky a kedze s exom uz dobre vychadzame sme sa dohodli, ze v sobotu pojdeme spolu volit a potom pojdeme so synom niekam spolu na obed, mensi vylet atd. Povedala som to mame a ona mi povedala, ze pred casom bez mojho aj ex vedomia mu travy pobyt zrusili, lebo nevideli dovod aby ho tam dalej mal. A je to v poriadku, mali na to pravo, to neriesim. Druha vec, ze mu to aspon mohli oznamit, ale oni sa s nim nebavia, maju nanho tazke srdce. Kazdopadne zatial o tom netusi. Teraz si predstavujem situaciu ako sa stretneme vo volebnej miestnosti a on na zozname asi jednoducho nebude. Z toho vychadza moja otazka, kde ma ist volit takyto clovek? Trvaly pobyt mal na Kramaroch v Novom meste, teraz je zruseny, kam teda ma ist? Ak ma niekto viete nasmerovat, budem vdacna.

lucia147852
2. apr 2024

Človek, ktorý nemá tp na konkretnej adrese je vedený len na mestskej časti. Treba sa tam opýtať, kde majú volebnú miestnosť

huginko
2. apr 2024

Trvalý pobyt mate v obci... Podľa mňa v mieste posledného trvalého pobytu. A v rámci obce/mestskej casti/mesta je volebný okrsok, kde chodia voliť ti, co majú trvalý pobyt takto zriadený

sissy27
2. apr 2024

Pan exmanzel ma hlavne neplatny OP, obavam sa, ze vzhladom k vysokemu datumu uz nevybavi novy a teda volit nebude.

karki123
2. apr 2024

ZŠ Za kasárňou