Kaufland eshop potvrdenie veku - občiansky preukaz

28. sep 2023

podla vás nie je v rozpore s nejakým zákonom, že na overenie veku na stránke kauflandu je potrebná webkamera a fotka občianskeho preukazu?

vanilkovazmrzka
28. sep 2023

Neviem, ci je to v rozpore so zakonom (predpokladam, ze nie, taka velka firma snad nepojde mimo zakon), ale kazdopadne je to az smiesne prehnane, pytat taketo doklady v obycajnom eshope 😃

viestta
28. sep 2023

@vanilkovazmrzka podla toho co kupuje. Kaufland nema eshop, ma internetove trhovisko

vanilkovazmrzka
28. sep 2023

@viestta a aky je v tom rozdiel? Pripada mi to len ako hranie so slovami. Stale len proste kupujes ich tovar online 🤷‍♀️ v com je ten proces iny, ze si vyzaduje taketo krkolomne overovanie?

janai1
28. sep 2023

@vanilkovazmrzka lebo predavajuci nie je kaufland ale XY iných obchodov. Ani vrátenie tovaru/reklamáciu nevyriešiš v kauflande

viestta
28. sep 2023

@vanilkovazmrzka to trhovisko je v podstate len priestor, kde predajca ponuka svoj tovar ale zmluvu uzatvaras s predajcom. Je to len trosku iny aliexpres.
A este stale mame tovar, ktory ani v kamennej predajni nepredaju osobe mladsej ako 18 rokov a su opravneni overit si vek kupujuceho. Alkohol, tabakove vyrobky, pyrotechnika... Predajca inej krajiny sa musi riadit zakonmi krajiny, kde sidli jeho eshop, to tiez nepozname. Ked netusime kde a co kupuje tak nemozme hodnotit opravnenost tejto poziadavky.

maranco
28. sep 2023

Podľa nemeckého zákona o ochrane mládeže sa produkty, pri ktorých je namiesto obrázku produktu uvedené upozornenie Treba overiť váš vek, môžu predávať len osobám starším ako 18 rokov. Týka sa to napríklad alkoholu alebo určitých médií, ako sú hry (tzv. Produkty 18+). Pred kúpou takýchto produktov je preto potrebné overiť vek zákazníka a preukázať, že dosiahol minimálny vek 18 rokov.
https://www.kaufland.sk/help/marketplace/pred-o...