Kataster - zmena priezviska

viky_21
7. sep 2021

Dobry den, som majitelkou bytu a potrebujem ist nahlasit zmenu priezviska po sobasi. Je potrebne nejake tlacivo alebo mi to zmenia priamo tam ? Viete niekto poradit? Dakujem

katka0203
7. sep 2021

@viky_21 ja som to nahlasovala online cez OP s cipom, bolo to v maji a doteraz sa nic neudialo, takze tento sposob asi nie je najlepsi....malo by stacit prist tam s kolkom a vypisanym tlacivom ktore najdete na nete a sobasnym listom

simca06022011
7. sep 2021

Ja som menila adresu, nie meno. A normalne som im to poslala listom. Cize viem si predstavit, ze to napis a iba podas do okienka. Ziadost o zmenu priezviska.
Tlacivo vtedy nebolo, ale teraz je napr. tu: https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
KOlky sa predavaju tam, cize ak nejaky poplatok je (ja som teda za zmenu adresy neplatila nic), tak ti povedia a kupis si.

lucikim
7. sep 2021

@viky_21 robila som to elektronicky cez OP a zmenili mi.

andrea_82
7. sep 2021

majú na to tlačivo, ale stačí prísť s novým OP, vypíšeš priamo tam.

h2
7. sep 2021

@viky_21 Ahoj, úplne stačí poslať im to poštou, napíšeš tam: "Žiadosť o zmenu údajov." Ďalej napíšeš, že žiadaš o zmenu priezviska na LV č. (napíšeš príslušné číslo) z dôvodu zmeny priezviska pri sobáši. Odporúčam im to napísať po lopate:
Žiadam o zmenu údajov z:
Janka Mrkvičková ... atď.
Na:
Janka Jabĺčková ... atď.
Ako prílohu treba poslať ofotený OP z oboch strán. Žiadny kolok neplatíš!

renka30
7. sep 2021

@katka0203 to im trva dlhsie, myslim, ze na to nie je ziadna lehota. Tiez som menila manzelovi, kedze mal zle zapisane priezvisko a trvalo to tusim aj 3-4 mesiace

h2
7. sep 2021

@renka30 Je na to lehota, myslím, že na to majú 2 mesiace. Len či už to dodržia, je otázne. Nie je to nevyhnutná zmena, ako napríklad zápis vlastníctva, tak sa s tým neponáhľajú. 🙄

zuzanka.zuzu
7. sep 2021

ziadne kolky sa neplatia 😀 je vzor na ich webe ale vies napisat aj svojimi slovami, posles postou alebo podas osobne alebo elektronicky s cipom, maju na to 2 mesiace ale kedze za to neplatis a nemusia ti vracat poplatok tak im to trva dlho 🙂

katka0203
7. sep 2021

@renka30 mne sa zda ze na to majú 60 dní, keď som naposledy robila zmenu, to bola zmena trvalého bydliska, tiež online tak do 30 dní to bolo hotové