Kataster nehnuteľností - návrh v konaní

19. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať ak máte niekto s tým skúsenosť… Podala som návrh na vklad 9.8. a keď kontrolujem stav, je tam stále že návrh je ku dňu … “ v konaní” ide o darovaciu zmluvu, ktorú som si spisovala sama, ale myslím že obsahuje všetky potrebné náležitosti, ale vždy je tam to “ čo ak “ , myslíte že ak by im niečo v zmluve chýbalo bolo by to v stave “ konanie prerušené “ už skôr alebo to môžu zistiť že tam niečo chýba aj dajme tomu pred koncom lehoty? Ďakujem vopred za odpoveď 🙂

draik
19. aug 2022

V konaní znamená, že sa návrh posudzuje/čaká v kope. Ak by bol problém, tak je prerušené, ale na to je čas, keďže vyťažené katastre sa nemusia ponáhľať s prerušením pred uplynutím 30 dní.

autor
19. aug 2022

@draik okey dakujem, tak uz len cakat a sledovat stav :D

patka06
19. aug 2022

Buď pokojná : 09.08. to je iba 10 dní, ešte 15 bude ležať spis na kope a potom sa stav možno zmení. Majú na to 30 dní

dame2
19. aug 2022

No nám rozhodli presne na 30. deň, takže ozaj sa nemajú kam ponáhľať, ešte si počkáš

hefo
19. aug 2022

@dame2 Ja ich podozrievam (podobne ako iné úrady), že to naťahujú schválne, lebo inak by si niekto mohol myslieť, že nie sú až tak preťažení, ako sa tvária, a mohol by chcieť, aby sa šetrilo.

lienka.7
19. aug 2022

@hefo presne tak, aj my sme par rokov dozadu si zaplatili zrýchlený vklad kvoli banke. Každý deň sme kontrolovali a nic. V posledny den tam mm volal, ze co je s tým a pracovnicka ze co? Vy ste mali zrýchlený vklad? No tak to hneď musim urobit! Mimo toho, ked sme tam boli, ďalšia pracovnicka si tam lakovala nechty a pod. Cize asi tak su vyťaženi.👌
Kataster v TT kraji.

autor
19. aug 2022

no ved vieme ako urady funguju…. to je jasne ze nemozu jednu ziadost ktoru by posudili za max hodinu ked prilohy a vsetko sedi, mat na kope realne 30 dni… a hlavne v malom meste, tych ziadosti fakt nemoze byt tak vela, a mne nevadi cakat len som zvedava ci bude treba nieco doplnat :D