Kataster info

19. máj 2021

Ahojte pracuje tu niekto na katastri? Chcela by som sa spýtať, či sú údaje na stránke zbgis.skgeodesy.sk skutočné zakreslené tak ako na katastri alebo je to len orientačné..
Ďakujem za odpovede.

patka06
19. máj 2021

údaje sú čerpané z katasterportalu, sú skutočné

autor
19. máj 2021

@patka06 Takže tak ako je na tých mapkach zakreslené, tak to je aj v skutočnosti.. Ďakujem..

nusyk
20. máj 2021

No nemusi to byt celkom presne. Hlavne stare stavby na pozemkoch. V dedinkach starsie domy vacsinou niejaku garaz dostavali alebo stajnu ale to sa nezakreslilo.

h2
20. máj 2021

@nusyk Na zbgis je to presne tak, ako na katastri. Ako je to v skutočnosti, je zase niečo celkom iné.

autor
20. máj 2021

@nusyk no ako to mi je jasne, ze stavby.. Mna skôr zaujímajú pozemky, že ked su rozdelené na viac častí ci to ukazuje na tom portály správne..

katkasav
20. máj 2021

ako to myslíš - "keď sú rozdelené na viac častí"

autor
20. máj 2021

@katkasav no, napríklad spoločný dvor.. Ze na jednej polovici je jeden vlastník a na druhej druhý.. Rozdelené pozdĺž celého dvora..

katkasav
20. máj 2021

Áno, je tu predpoklad, že si to v minulosti - je otázne kedy v minulosti - takto rozdelili, aj keď reálne sa pozemok - spoločný dvor - javí ako jeden. Ono s tými spoločnými dvormi to v minulosti bolo dobre myslené, ale dnes to robí viac problémov ako úžitku. Skús si k pozemkom vytiahnuť list vlastníctva, zvykne byť dole napísaný Titul nadobudnutia - bude tam napr. rozdelenie geometrickým plánom, ale aj nemusí. Potom už len priamo na katastri požiadať o info. Tvoja otázka - či sú údaje na stránke zbgis.skgeodesy.sk skutočné zakreslené tak, ako na katastri - áno, tie systémy by mali byť a zrejme aj sú priamo prepojené.

autor
20. máj 2021

@katkasav ďakujem 🙂