Ahojte chcela by som sa vas spytat manzel bol na PN ke kvoli covidu 11 dni na inernete som citala ze za 10 dni mu vyplati zamestnavatel a myslitr ze len ten jeden den mu vyplati soc poistovna ? Za kazdu odpoved dakujem
@alenah31 za jeden den ? Dneska mu prislo rozhodnutie to aj tak si musi poziadat ?
Karanténna PN už nie je, už je klasická . Nemusí nič žiadať , automaticky ten jedenásty deň platí Soc. poisť. ako bežnú PN
ak mu prišlo rozhodnutie tak nie.
@lenka7477 stále o to zamestnanci žiadajú:
Ak dočasná pracovná neschopnosť zamestnanca, na ktorého sa vzťahuje karanténa vznikla od 1.12.2021 a neskôr, zamestnanec zasielala Sociálnej poisťovni elektronický formulár v prípade:
ak mu dočasná pracovná neschopnosť trvá viac ako 10 kalendárnych dní (nárok na nemocenské vzniká až od 11. dňa trvania dočasnej pracovnej neschopnosti),
@lilinka88 firma ma vlastneho Dr. (korporat) nic papierove neposielal, oznamoval mailom, dal ma do kopie a poslal to mailom aj nam. Casto zabudol, esteze si zamestnanci volali aj sami, ze su PN a preto nie su v praci. Pri korone este stale aj teraz oznamuje mailom, 2x som dostala papierovu - pri hospitalizacii zamestnanca nam to poslala nemocnica.
presne tak 10 dní hradí zamestnávateľ - od 11 dňa SP - musí si cez stránku SP o túto dávku ale požiadať:
https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/podanie-b...