Karanténa a PN od soboty

heltova9
29. nov 2021

Ahojte priatel vyšiel v piatok pozitívny..žijeme spolu.. ja som bola v piatok v práci, tak som si dala karanténnu PN od soboty. Prosím Vás tých 10dni karantény mám počítať od tej soboty alebo od toho piatku čo vyšiel pozitívny? Ďakujem

janai1
29. nov 2021

@heltova9 a na test nejdeš?

heltova9
autor
29. nov 2021

@janai1 na test idem 2.12. ale v prípade keby bol negatívny myslim

janai1
29. nov 2021

@heltova9 tak o tom rozhoduje lekár, ale mala by to rátať od soboty

viera1107
29. nov 2021

Ahoj, musíš kontaktovať obvodného lekára a on ti vypíše pandemickú pnku.. A potom si musíš vyplniť online tlačivo na vyplatenie dávok v sociálnej poisťovni, tam si to potom spárujú s pnkou od doktora.

heltova9
autor
29. nov 2021

@viera1107 ahoj áno to som spravila , len teraz neviem či budem mať tú PN len 9 dní alebo 10 , jedná sa mi o ten piatok čo som nemala tú PN a bol pozitívny či už sa rátala karantena odvtedy

mogaa
29. nov 2021

@heltova9 dĺžku karantény určuje lekár, takže zbytočne riešiš na MK či rátať 10dní od pozitivity manžela alebo od doby karanténnej PN...naozaj sa tým zbytočne trápiš, ešte môžeš výsť pozitívna alebo sa nakaziť počas spoločnej karantény.....

heltova9
autor
3. dec 2021

@mogaa no vyšla som dnes nakoniec negatívna a už sa nemôžem doktorke dovolať, tak teraz neviem či už ísť v pondelok do práce aleBo až v utorok keďže je víkend :/