Ahoj,prosim potrebovala bych aktualni info,jak je to na slovensku s detmi, a jejich zapsani u rodicu,kdyz nikam necestujete do ciziny. Jsem slovenka zijici v CR,narodilo se mi druhe ditko,...a nevim kam ji mam nechat zapsat,nebo spis co mi slouži jako doklad o tom,že je to moje dite. Tady v CR,se deti v kazdem pripade nechavaji zapsat do obcanskeho,a v pripade,ze cestuji ven,tak svuj vlastni pas...Ale kdyz nikam necestujete s detmi, tak kde je mate zapsane ...slouzi vam k tomu jejich rodny list...nebo,...jak je to?Abych s tim nemela problemy,..kdyz jsem slovenka...Jak to je na SR? Dekuji
tak na slovensku sa deti naozaj nezapisuju do OP, co je mozno aj skoda. Asi najlepsia bude kombinacia rodneho listu a pasu dietata...
netuším okrem cestovania v akom pripade by som komu mala dokazovať že som matka. Mám v supliku rodný list. Dieťa riadne prihlásené do socialky a zdravotnej poisťovne, zdravotnú kartičku mám stale u seba, keby bolo treba ošetrenie...
nikde...a vy to máte v OP? my máme len kartičky , do OP sa zapisovalo ešte do tých starých ,si pamätám,že maminka mala taký listovací (sa dobre po ňom písalo 😅 )
Zapísané je to inak normálne že RL (rodný list)