Kam hlásiť zanedbávanie deti?

28. aug 2021

Ahojte, nie som žiadna udavacka ani nepreháňam.
Viem o jednej známej, čo ma dve dcérky prvý a druhý stupeň a teda deje sa v tej rodine psychicke týranie.
Hádky, bitky, alkohol, gemblovanie..
Deti trpia, mam to aj od nich.
Polícia riešila rodinu ale len rodičov, takže nejaké dôkazy alebo zápisy o tyrani deti nie sú.
Zanedbávanie deti a zle podmienky na ich život rieši UPSVAR?
Oddelenie?
Myslím, že by bolo fajn, keby nejaký pracovníci rodinu navštívili a matke a otcovi trosku pohrozili.
Verim, že by sa rodina vedela dat trosku dokopy a nemyslím hneď na odobratie deti ale trvá to veľmi dlho a stupňuje sa to.
Kto a ako takéto veci rieši?
Deti fakt trpia.
Co sa vtedy skúma?
Co hrozí?
Kontroly domácnosti a školskej dochádzky alebo môžu siahnu na prídavky alebo co vlastne..?
Dakujem moc

deti95060810
28. aug 2021

stiahnu prídavky? To myslíš až tých 23 e? 😀
myslím že sociálka - u nás raz boli na kontrolu...za 10 min. odchádzali...

brendaa
28. aug 2021

Ano podnet cez UPSVaR sociálne pracovnícky a šetrenie v domácnosti

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tina4931
28. aug 2021

Prečo sa staráš do cudzích vecí, ktorým nerozumieš? Možno ich pohľad je iný ako ten tvoj kvázi "správny". Toto milujem, ľudí, ktorí si myslia, že vedia všetko o všetkých a len ten správny prístup. Rómovia by ťa veľmi dobre poučili.....

autor
28. aug 2021

@tina4931 nevravím, že môj pohľad je správny ale fakt sa tam dejú zle veci.
Véd chcem nech to teda posúdia úr
Nič strašné sa hádam nestane ak rodinu navštív sociálny pracovník.
Véd to není na gilotinu.
Staršie dieťa prežíva triasku a nemôže dýchať bežné v domácom prostredí a chce utiecť z domu.
Tak čakať kým sa niečo stane alebo si ublíži?

cacianka
28. aug 2021

@tina4931 možno vďaka takým ako ty, zomrela malá Lucka....

tina4931
28. aug 2021

Ok, ak máš pocit, že treba pomôcť. Ale často sa starajú takí, ktorých do toho nič. A tam, kde by bolo treba skutočne pomôcť, sa nič nedeje.

tina4931
28. aug 2021

@cacianka Vážne????? Tak dobre ma poznáš???? Mne len vadia tieto internetové "keci". A pardon, že si nedávam servítku pred ústa a nezaobaľujem to krásnymi rečami. Asi to vadí....

tina4931
28. aug 2021

Lebo ľudí, a detí, ktorí skutočne trpia je neúrekom a bez povšimnutia. Lebo tí, ktorí chcú skutočne pomocť, sa nepotrebujú radiť na modrom koňovi, ale konajú.

whatever1
28. aug 2021

@tina4931 Odkiaľ vieš že autorka preháňa? Lebo píše na koňa? Nepýta sa na názor ale priamo na zdroj koho má kontaktovať a je odhodlaná konať. Čo máš za problém?

lija22
28. aug 2021

@tina4931 ona predsa chce pomoct. nenavazaj sa tu do nej.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
29. aug 2021

@tina4931 ked každá žena tu v diskusii, a teda hlavne autorka, môže pomôcť aspoň 1 dieťaťu, stoji to zato založiť diskusiu a spýtať sa - poradiť.
Pindat a písať blbosti nikomu nepomôže