Juvenálna justícia - legálne kradnutie detí

zuzkanik
2. sep 2013

Mamičky, oteckovia aj všetci budúci rodičia. Založila som túto tému po tom, čo som si včera v nočných hodinách na slobodnom slovenskom vysielači vypočula desivú diskusiu o juvenálnej justícii. Dnes som si k tomu našla aj pár článkov a som doslova pohltená strachom, čo sa stane, ak sa zákon schváli aj v našej krajine. ☹ Čo je teda juvenálna justícia: "Juvenilní justice znamená přijetí zákona o systému právní a soudní ochrany práv neplnoletých s pomocí speciálních soudů a doprovodných organizací, které budou soudům pomáhat. No a zde se budou moci obracet děti s žalobami na své rodiče, pedagogy a jiné dospělé." Znie to ako parádna ochrana detských práv, ale v tejto vete sa ukrýva monštrum. Každý z nás pozná prípad Boórová, ktorej v UK odobrali synov na základe vykonštruovaných obvinení. Lenže tento prípad nie je v UK ojedinelý a podobné príbehy sa odohrávajú aj v ostatných západných krajinách, kde tento zákon prijali za vlastný. V Českej republike ho prezident Klaus v roku 2012 vetoval, napokon ho však vláda prehlasovala a od 1.1.2013 platí aj u našich susedov. Odvtedy sú už známe prvé prípade legálneho odobratia detí dobrým rodinám. Európska únia tlačí na všetky členské krajiny, aby zákon prijali, čiže aj naši vládni predstavitelia budú o ňom diskutovať a ak sa obyvatelia voči tomu nepostavia, reálne hrozí jeho prijatie. Prosím vás, čítajte, hľadajte, googlite, nevysmievajte sa z tejto diskusie, nemávajte rukou. Ochráňme si svoje deti, aby sa nestali majetkom štátu, aby sa nestali nástrojom biznisu, tovarom!!!
Na začiatok si preštudujte tento blog: http://afinabul.blog.cz/1301/juvenilni-justice
Treba niečo urobiť. V Maďarsku si zakotvili v Ústave, že tento zákon nesmie byť prijatý. V EÚ ich za to pranierovali, ale ich deti sú takto v bezpečí. V Ukrajine sa ľudia postavili proti, zákon stiahli, ale potom sa na to zabudlo a postupnými novelami niektorých zákonov sa juvenálna justícia presadila aj v tejto krajine.

xlucia
2. sep 2013

@zuzkanik odporucam casopis DIETA c.9. venuje sa tomuto!!!!

zuzkanik
autor
2. sep 2013

@xlucia Určite si ho kúpim, len dúfam, že to nebude nič tendenčné a že tam je presne poukázané, aká hrozná mašinéria sa pod pojmom juvenálna justícia skutočne ukrýva.

dejka77
2. sep 2013

A co teda mame robit? Je nejaka peticia kde sa da podpisat?

grettka
2. sep 2013

nezakladajte neustale nove diskusie, na tuto temu je ich tu na fore uz niekolko 😠

zuzkanik
autor
3. sep 2013

@grettka prepac, ja som tuto temu na MK hladala skor, ako som zalozila diskusiu, ale bola asi dost zasita, lebo som na nu nadabila az po vytvoreni mojej diskusie. Ale ok, ved prispievat sa da uz do rozbehnutej a tuto ingnoruj.

xlucia
3. sep 2013

@grettka no a co!?? je to mimoriadne dolezite!!

grettka
3. sep 2013