Jednosmerné povolenie na vycestovanie pre dieťa narodené v Anglicku

gabika161
28. jún 2012

Ahojte,chcela by som obnovit informacie potrebne pre mamicky,ktore by chceli vycestovat na Sk z Uk a vybavit si pas pre dieta na Sk.
Po porode si musite babatko zaregistrovat na urade,adresu najdete v papieroch z porodnice.Registruje sa telefonicky,dostanete datum a cas,kedy sa na urad musite aj s babatkom dostavit,nezabudnite si doniest svoj pas,pas partnera,ak chce byt na rodnom liste napisany,ako otec.Dostanete rodny list vseobecny-cerveny a podrobny-cierny za ktory sa plati 4libry,odporucam vsetkym,aby si dali urobit este aspon dve kopie cierneho,nakolko v ten den mate kopiu za4libry.Neskor je to uz 11libier!!!!!
Podrobny -cierny rodny list potom poslete apostilovat(overit) za poplatok na apostilacny urad v Milton Keyes v obalke formatu A4 .
http://www.fco.gov.uk/en/about-us/what-we-do/se...
Online zaplatite poplatky aj postovne,okolo30libier.Potvrdeny rodny list dostanete spat do dvoch pracovnych dni.
Na ambasadu potrebujete kopiu tohoto listu aj s apostilou,aj original podrobny rodny list,pas a kopiu pasu,tam,kde je fotka,dve fotky dietata a vypisanu ziadost,ktoru dostanete pred vstupom na ambasadu a 6libier poplatok.Dieta na fotke musi mat otvorene oci!(nase dvojtyznove malo zatvorene a pani pri okienku mi kazala doniest nove fotky,aj ked ma fotograf ubezpecil,ze do 6tich mesiacov moze mat dieta na fotke oci zatvorene)
Pozor na otvaracie hodiny na ambasade,pripravte sa,ze nebudete mat kde ist na zachod,dobre oblecte seba aj dieta,ak bude zle pocasie,lebo sa caka v dlhych a pomalych radoch pred budovou.
Doklad na vycestovanie si budete musiet vyzdvihnut znova na ambasade a vystat si v rade.Vyhotovanie trva3pracovne dni a platnost ma3dni.Je dobre dopredu vediet,kedy cestu na Sk presne planujete.Datum vycestovania musite presne uviest na ziadost.
Vsetkym prajem pevne nervy na vybavovanie dalsich veci a dokumentov na Sk..
Povolenie na vycestovanie si musite vyzdvihnut

gustawo
9. dec 2016

Co sA stane ak sa do uk uz potom nevratim??