Ahojte. Chcem sa vás opýtať, čítala som dnes článok ohľadom jednorazového príspevku na dieťa vo výške 200€, ako to teda je? Mam nárok aj ja? Som doma na rd s druhým dieťaťom. Syn bude mať 4 roky dcéra bude mať 2roky, robila som len minulý rok 4mesiace, manžel má príjem okolo 1100€ v čistom. Chcem to len vedieť informatívne, či to očakávať alebo nie, lebo podľa všetkého to dostanú a sú vo výhode len tí, čo nepracujú, alebo majú nízky príjem? Chápem to správne? Ďakujem za radu.
@tanyan ale schválili, veď už to vyplácajú postupne - najprv tým, ktorí pre pandémiu prišli o prácu a poberajú dávku v núdzi v auguste dostali príspevok zase nejaká skupina a teraz by mala prísť na rad táto skupina
Už minule sa to tu riešilo. Vyplácať to majú cca v októbri, je to schválené. Najprv vyplácajú tých 333,-€ a do októbra aj ostatným 200€.
@mishach áno toto myslím ten minoriadny pridavok na dieťa
@alenah31 tak to mi je jasne, chcela som to vedieť skôr či sa mám "tešiť" alebo nie 🙈🙈
@dadulamamula keď spočítaš tvoj RP+ ten príjem čo si mala+manželov príjem v čistom +PnD a suma je v čistom vyššia ako 1474€ nárok nespĺňate. čiže počítaj 1.100+378+49=1527€ + ten tvoj príjem ......... nesmiete presiahnuť tých 1474€. Priemerujú určité obdobie príjmov za rok 2020.
A podľa čoho vedia aký mame príjem ? Aké obdobie sa posudzuje na ten príjem ?
ahojte,myslite ze spadam do toho aj ja? muz mal len prijem a ja som pn od minuleho roka ale neplatenej od februara2021 s tym ze mi priznali minuly mesiac ID vo vyske 170eur a spatne vyplatili za sedem mesiacov
@alenah31 a aké obdobie sledujú ? To som nikde nenašla … pýtam sa lebo som na Rodicovskej dovolenke od 06/2020, ak by som nebola , tak tu podmienku príjmu do 2000e nespĺňame , ale odkedy som na RD , tak sme v tom , len nie je mi jasne teda aké obdobie posudzujú , nikde som sa nedočítala
@kibuk @zuzki1 toto by mali upresniť teraz koncom augusta - ale pravdepodobne sa bude sledovať to isté obdobie ako pri prvom príspevku - 03/2020-04/2021. Viem len toľko, že koncom augusta o tom Krajniak povie viac, vtedy sa totiž zrejme bude schvaľovať materiál k druhej várke poskytovania príspevku. Ale každý kto nárok splní - aj v tejto prvej vlne príspevku čo vyplácajú - bude o tom upovedomený. Čiže vy nežiadate - ale ak nárok splníte príde Vám okrem peňazí aj list z úpsvar.
@zuzki1 prepočítaj si to v čistom - mzda manžela, ktorá mu prišla na účet+prídavky na deti, +rod. príspevok - nesmie to spolu robiť viac ako 1.474€. Poprípade tvoja mzda, materská, PN, OČR, podpora, opatrovateľský, prípadne iné príspevky z úpsvar. Zrejme spriemerujú príjem za toto obdobie a podľa toho - fakt neviem.
Bože aj tak je to sprostosť, či robia, zas rozdeľujú deti a to mi je ľúto.. A ešte otazka takže žena ktorá nepracuje pobera pandemicky sirotský a vdovský to ma ako?
@dadulamamula tak ľudia s čistým príjmom skoro 1500€ asi nie sú až tak odkázaní na pomoc od štátu ako tí čo majú príjem 800-900€ pre celú rodinu… asi preto rozdeľujú.
@nikiki29 tak manžel dostáva okolo 1100€ a mame hypotéku a + k hypotéke splácame aj zvyšné percenta do 100vky.. + náklady nabývanie + strava.. Nebyť môjho príspevku tak môžme byt na ulici takže nie je to až také ružové ako si myslíte keď niekto ma 1500€ mesačne.. :/
A ako zistia kolko zaraba moj manzel? Hlavne ak je zivnostnik? Nerozumiem tomu ako zistia ci nas prijem je do 2000 v hrubom
@dadulamamula ja nikde ani netvrdím, že je to ružové, ale presne také isté problémy majú aj ľudia s nižším príjmom. Tí to asi potrebujú viac 🤷🏻♀️ predpokladám, že nemali nekonečný rozpočet na rozdávanie príspevkov.
@nikiki29 tak ja nebudem súdiť kto to potrebuje viac alebo menej ale podľa všetky deti to potrebujú rovnako..
@dadulamamula
@nikiki29
No pre niekoho je aj tých 900 e takých že v pohode z toho vyzije a pre niekoho aj tých 1500je malo
Moja babka ma dôchodok 320e a vyjde z toho ešte si aj odloží 20-30 EUR 🤷♀️
A keď s chlapom niesom zobrata?? 🤔🤔 mám tri deti. Dve mám z predchádzajúceho. Jedno s nim 🤔
Nebol to iba návrh? Pokiaľ viem, tak zatiaľ toto neschválili.