Jednorázový príspevok kvôli zdražovaniu

7. apr 2022

o tom to sa ani neda nic myslet..... 5 najohrozenejisch skupin dostane jednorazovy prispevok no najviac ma sokovalo RODINY s nezaopatrenymi detmi..... a co SAMOSTATNE ZIJUCE nezaopatrene deti??? tie majú co zrat?? s coho si platit byvanie ked nemaju nikoho..... som znechuten

lesnajahodka
7. apr 2022

Vie má niekto uviesť do obrazu?

marci77
7. apr 2022

@lesnajahodka
dnes poobede mal Krajniak tlacovku, kde predstavoval nejaky nastrel pomoci ...len este to nie je definitivne, lebo hladaju peniaze

rodiny s detmi dostanu jednorazovy prispevok 100eur na kazde nezaopatrene dieta do 19rokov, ak som dobre zachytila (vo forme rodinnych pridavkov)

plus dalsia pomoc bude pre rodicov, ktori zarabaju do 800eur a tam si budu moct uplatnit este 100eur vo forme danoveho bonusu

este su tam aj nejake ine skupiny ludi, napr. nezamestnani, co ziju sami

ale pomoc pre jednorodicov som tam nezachytila, autorka sa asi kvoli tomu rozculila

melanta
7. apr 2022

Akože samostatné neozaopatrené dieťa je aké dieťa? Žiak ZŠ, ktorý žije sám?

marci77
7. apr 2022

@melanta nieco tam spominal, ze nezaopatrene dieta do 19rokov veku vratane (ak som teda dobre rozumela, pocuvala som to tak na pol ucha popri detoch)

marci77
7. apr 2022
melanta
7. apr 2022

Inak celý príspevok je kravina, tak ako kopec Krajniakových nápadov z populistickej Sme rodina. Akože akú rodinu to vytrhne z biedy keď raz dostanú stovku? Veď k zdražovaniu ešte len príde. Namiesto poriadnych systematických riešení len vymýšajú krátkodobé záplaty, ktoré nás stoja milióny ale reálne pomôžu rodine v tom jednom mesiaci.

melanta
7. apr 2022

@marci77 ona píše ale doslova nezaopatrené samostatne žijúce dieťa, ktoré nemá nikoho. Preto tá otázka?

marci77
7. apr 2022

@melanta jaaaj, pardon, zle som si precitala prispevok

to je uz asi take nad 20rokov, co nema este deti

diamond007
7. apr 2022

@marci77 už to schválili? Kedy sa o to treba zacat zaujímať? 🤣

marci77
7. apr 2022

@diamond007 nie, nic nie je este definitivne, caka sa na Matovica odkial nato zoberie peniaze
Krajniak spominal nieco o zvyseni dane z hazardu, z tabaku alebo este niecoho .....takze tam by mali vybrat viac, a potom to takto prerozdelit

nie je to este definitivne, ale tej skupine ludi, co tam spomina, chcu pomoct, na tom je vraj zhoda v koalicii

diamond007
7. apr 2022

@marci77 oki, hláste ak niečo schvália 😀

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
7. apr 2022

@cocolino234 ak je to myslené takto, tak chápem. Ale nič to nemení na mojom názore, že to nie je rozumné riešenie. Majú sa robiť systémové riešenia, dlhodobé, na podporu rodín, starých, atď. Jednorázová stovka nikomu život nezachráni.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
7. apr 2022

Zbytočná debata, nič nie je schválené a ak bude, tak s mnohými obmenami, než je návrh.

rawmamka
7. apr 2022

Samostatne žijúce nezaopatrené dieťa https://www.lewik.org/term/25181/nezaopatrene-d... sa buď pripravuje na budúce povolanie (má viac ako 18 rokov a menej ako 26 rokov) , v tom prípade majú voči nemu vyživovaciu povinnosť rodičia a tí môžu na neho poberať od štátu prídavok na dieťa a daňový bonus, ak je neschopné pripravovať sa na povolanie alebo vykonávať zárobkovú činnosť, tak sa treba informovať na Sociálnej poisťovni (kvôli posúdeniu invalidity) alebo na ÚPSVaR kvôli dávkam v hmotnej núdzi, ak je rodina nízkopríjmová.

deti95060810
7. apr 2022

a kde nato už len zoberú e... nič z toho...

monika185243
7. apr 2022

Je to fakt smiešne tá ich "podpora", jeden mesiac dostaneš viac a ostatné mesiace čo. Treba vymyslieť dlhodobé riešenie. Syn má problém s nožičkami, tak musí mať ortopedické sandále za tie sme dali cez 30 eur, plus tenisky z protetiky cez 30 eur. Tie ich "prídavky", je to veľmi smiešna suma. A to nehovorím že za mesiac sú mu malé...

nyusika
7. apr 2022

tieto populisticke riesenia su na dve veci - na figu a nanic.

poznam x rodin s enzaopatrenymi detmi, ktre maju prijem nad 10.000 eur mesacne, tyi fakt potrebuju takuto jendorazovu davku, ze ano...

a poznam x rodin, kde sice deti maju uz dospele, ale manzelia nie si ani v dochodkovom veku, ziju z ruky do huby (pritom pracuju) a nemaju narok na NIC.

kebyze radsej definitivne znizia DPH na zakladne potraviny, ved to uz nie je normalne, ake je vsetko drahe

lienka.7
7. apr 2022

Nic nebude, darmo sa ru rozohnujeme... vsak špajza je prázdna predsa.
A uprimne, mna nejakých jednorazovych 100 e ani z biedy nevytrhne. Za tu sekeru co to urobi a nic z toho, je to o ničom. Chce to dlhodobú pomoc a podporu, lebo za mesiac ceny neklesnu, práve naopak.
Pre normálneho človeka tu žiadna pomoc nie je.

@marci77 tu hranicu príjmu si nastavia tak, aby to malo co najmenej ludi sancu získať. Údaje maju predsa v SP.
A co také matky na MD/RD, hm? Tie nic nepotrebujú ?

kikushaa
7. apr 2022

Mna by odobne vytrhlo z biedy to keby mi dieta zoberu do statnej ms, a nemusela by som platit sukromnu 🤷‍♀️ 100€ k zivotu nepotrebujem/potesia ale nepomozu mi 😆😉

luckajanko
7. apr 2022

Mal by byť pred letom a vystačiť do jesene.

panelacikova
7. apr 2022

čiže zase drvivej väčšine cigánov. pekne..... a čo ostatní? akože, mne nechýba, chvalabohu, ale viem si predstaviť kopu naozaj biednych rodín, kde sa rodičia aj snažia, aj pracujú, ale jednoducho málo zarobia alebo majú viac detí... alebo rodiny s deťmi s akýmkoľvek zdravotným postihnutím, kde investujú pravidelne kopu peňazí, či už na pomôcky, na vyšetrenia, atď.... proste na takých sa nikdy nemyslí. lebo takí sa snažia a nejaké to "minimum" dosiahnu. zas sa naplnia vrecká len darmožráčom (v mnohých prípadoch). prepáčte, nechcem sa nikoho dotknúť, ale ja to vidím tak. a ako píšete mnohé, 100 eur jednorázovo je len záplata na oči, nič iné.

lienka.7
7. apr 2022

@panelacikova uplne s tebou súhlasím... ja som nechcela na plnú hubu napísať ze zase sa nabalia iba cigáni 👎👎👎
Kriteria nastavia tak, ze normalne pracujúcim ludom ostanú len oči pre plač... úplný hnus. Detto matiek na MD/RD sa danovy bonus netýka... ale oni nie sú predsa doma z rozmaru, ze nepracujú, ale preto že sa starajú o deti! O deti, ktoré raz budú robiť na tie ich zaprdene zadky!!!!
To nech fakt radšej nedajú nic. Hnus 👎👎👎

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majkappp
7. apr 2022

@viestta súhlasím, a teda ten slovník niektorých mamičiek....nevychádzam z údivu. Kto žerie?

lienka.7
7. apr 2022

@viestta mas prípady ze su na materskej obaja. Cize danovy bonus si neuplatní ani jeden. A tiež mas prípady, ze je zena sama, je na MD/RD cize tiez ako si ma ona uplatniť bonus, hm?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka.7
7. apr 2022

@viestta ja rozhorčena nie som, neviem kde si na to prišla. A ano, je to nespravodlivé.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz