Jeden človek z jednej domácností sa nebol testovať, majú byť v karanténe všetci? Alebo ako postupovať ďalej.
@sorciera24 takze kľudne môžme byť doma s netestovanym a behať kade tade hej?
@zaj ano
Áno môžete, to nie je karanténa 🙂
@danjeliiik podľa mna stráca význam celé testovanie, ak nie sú všetci v karanténe. Ale toto je odpoveď na ,,somzodpovedny,,
@danjeliiik mas to jasne napisane v prispevku nado mnou, netestovany neostava v karantene (karantena sa vzdahuje na pozitivnych), netestovany ma akurat zakaz vychadzania....a to je teda rozdiel,
No a ako urobíte s deťmi? Nam škola odporučila nechať deti doma ak jeden na teste nebol...
@simca06022011 odporucanie nieje prikaz... oni to odporucaju preto ze ide len o tri dni lebo v piatok zas skoly zavru kvoli testovaniu a aby sa ucitelky nahodou nenakazili za tie tri dni a nevysli pozitivne... aby nezavreli triedu/skolu
@dzina007 ak sa za 3 dni nakazia je malá pravdepodobnosť ze ten test ich zachytí v sobotu.. Ale to je jedno. Mňa len tie deti zaujímali...
@danjeliiik to nie je karanténa. Je to zákaz vychádzania. A iba ten má zákaz vychádzania, čo nebol testovaný. Zvyšok rodiny môže von.
@simca06022011 ano to je pravda... celkovo tie testy su velmi nepresne... ale tak co uz... ja stale dufam ze druhe kolo nebude
@dzina007 Nepresne ako nepresne, nakazeneho odhalia na 60-70% a naopak nenakazeneho spravne urcia na 99,5%: https://www.fnmotol.cz/_sys_/FileStorage/downlo...
Takze skutocne cisla su cca + 30%, pre ludi co mali malo virusu v tele. Preto planovali druhe kolo aby sa odchytili tito dalsi ked sa im nahromadi dostatok virusu. Nikdy sa ale neodhalia vsetci takze to je len na ziskanie casu...
@hiro aj to je nepresne, lebo tie testy vyrabaju rozlicne firmy a vlada nakupila tie najlacnejsie, nakazeneho odhalia na menej percent
ja som si normalne myslela, ze pokial je v domacnosti niekto, kto sa nebol dat otestovat, tak karantena plati pre vsetkych
@simca06022011 nemyslím na ne presnosť... Ale skôr to, že ochorenie ma nejakú inkubačnu dobu, za tých pár dní to neukáže nič..
@mimkao áno áno už som bola oboznamena 😉
nie, netestovany ma zakaz vychadzania (s vynimkami do obchodu, lekarovi,...) nie akrantenu, vy ostatni, ak ste negativni mozete kdekolvek