Je zakázané aj kočíkovanie?

misana84
29. okt 2020

Prosím Vas, nepozerali ste vcera niekto spravy? vraj tam bolo, že je zakazane kocikovat. nepozerala som len mama mi dnes volala aby som nikde nechodila.

asia83
29. okt 2020

@misana84 Ale no. Bežne kočíkujem, aj do obchodu, z obchodu, cez park. Čo mám s tým kočíkom lietať? Toto je doba...

conspi
29. okt 2020

@misana84 ako nezľahčujem situáciu ale môžu sa aj na hlavu postaviť. Toto ešte svet nevidel zavrieť deti doma keď si zmyslia... so synom chodím von každý deň

halabolka
29. okt 2020

@conspi chcela by som vidiet toho policajta, ktory zastavi matku s kocikom a napari jej pokutu, ze vysla na vzduch so svojim dietatom..

stanulienkat
29. okt 2020

Treba použiť niekedy aj zdravý rozum

sorizzo
29. okt 2020

@misana84 práve som v parku. A poobede budem zas. Venčím spoločenské zvieratko s dvomi zubami v kočíku. Bez ohľadu na to, či mi to dovolili. Oproti mne tiež kočík. Inak sme tu sami. A dýcham bez rúška 🙂 carpe diem 👏

hettinka
29. okt 2020

Sú zakázané prechádzky v intraviláne, takze s kočíkom môžeš na nákup, k lekárovi a spat. Ale po parku a len tak po meste by si sa prechádzať nemala. Môžeš kočíkovať mimo mesta.
@sorizzo spoločenské zviera smieš tiež venčiť do 100m od domu.

tosomja
29. okt 2020

Chodím vonku. Nedycham nikomu na krk 🤷

misana84
autor
29. okt 2020

aj ja chodim...len ci nahodou nejaka zmena v tom chaose

tosomja
29. okt 2020

@misana84 veď môžeš len do 100 metrov od domu. 😄 Vyvenčiť "kočík"

lilli68
29. okt 2020

kočíkovať môžete, to patrí medzi výnimky zo zákazu vychádzania - zabezpečenie starostlivosti o deti

lenka2710
29. okt 2020

@misana84 no hádam by si dieťaťu nedopriala čerstvý vzduch, ja chodím každý deň, aj cez mesto, dokonca okolo policajnej stanice a ešte nikto na mňa nevybehol s obuskom 😂😂 včera som stretla 2 hliadky a mali úplne v paži kto kade chodi a ano, berie sa to ako starostlivost o blízku osobu 😉
Tak aby pes mohol ísť von a moje dieťa nie?? Takú ešte nehrali

misana84
autor
29. okt 2020

@lenka2710 ano berem to tak...ja len i nahodou nejake novinky, ktore mi usli

siska53
29. okt 2020

@hettinka len je to blbost, zviera mozes vencit, ale babo vyvetrat nie? Normalne som rada, ze moja mama ma mala, ked nebola korona.. ja som.inde ako vonku v kocsri nezaspala a balkon nemali..musela so mnou chodit bez ohladu na pocasie! A su take deti a cerstvy vzduch je dolezity..

asia83
29. okt 2020

@lenka2710 😂👍

katulienkax
29. okt 2020

@hettinka povies ze ides do lekarne 🙂 aj nas predseda parlamentu siel len do lekarne 😂

hettinka
29. okt 2020

@siska53 áno, jedna z tých “logických” veci. Však ľuďom v malých bytoch musí doma už prepínať s malým deckom. Ale to politici-milionári nechápu, oni takéto veci v živote riešiť nemuseli.

matuss1818
29. okt 2020

Kocikovanie je oficialne zaradene medzi vynimky z obmedzenia pohybu

conspi
29. okt 2020

@halabolka to aj ja... teda celkovo matku s dieťaťom...

basska_b
29. okt 2020

Policajt, čo ma deti, to pochopí. Podľa mňa to spadá pod starostlivosť o dieťa. Lebo akože sú teoreticky borci, čo by to zneužili. Napríklad minule som videla chlapa, ktorý mal v starom kočíku... letáky 😁

didi2102
29. okt 2020

@misana84 kamarátku zastavili policajti že nemôže sa kocikovat v meste,má ísť do extravilána mesta,áno prejsť mestom môže aj ist s kočíkom do obchodu ale že prechádzka nie,dostala upozornenie

7ovecka7
29. okt 2020

@halabolka žiaľ u nás v okrese sa to stalo :(

nikpa
29. okt 2020

@misana84 my chodíme von aj doobeda aj poobede so synom. Bude mať 3 roky a ako mu mám vysvetliť, že teraz budeme 2-3 týždne doma, nech mi vylezú na hrb. Nikde medzi ľudí, na ihrisko s ním nechodím. Zoberiem ho poprechádzat, pobeha s loptou a ideme domov. Už nás videlo viacero policajných hliadok ale nikto nič, aj to su len ľudia a pochybujem, že budú buzerovat matky s malými deťmi ktoré sa o samote prechádzajú.

xjakubikovak
29. okt 2020
malinoismum
29. okt 2020

@basska_b áno, nielen policajt čo má deti to pochopí, ale každý normálny policajt. (žiaľ, tých je menej) Pokiaľ je niekto evidentný špekulant a k tomu ešte aj drzý, s ktorými sa v tomto čase naozaj vrece rozdrapilo, niet sa čo čudovať ak niektorú mamičku poučenú bud z TV alebo z MK otočí 🙂 To sa dá pochopiť si myslím 🙂

lulus1
29. okt 2020

Kocikovanie bolo pridane do vynimiek zo zakazu vychadzania, moze sa chodut kocikovat neobmedzene. Informovala o tom poslakyna Vladimira Marcinko, je to vraj aj oficialne v tom vyhlaseni vlady, si to mozte stiahnut.

malinoismum
29. okt 2020

@didi2102 Extravilán berieme ako keby je v prírode preto tam posielame.. Je to najbezpečnejšie... 🙂

zuzuliennka1
29. okt 2020

@misana84 nie je, so synom, 3r, uz davno bez kocika, sa chodime vyvetrat/prejst kazdy den

xjakubikovak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikiki29
29. okt 2020

@misana84 je to aj na oficiálnej stránke. Presne napísané že kočíkovanie spadá pod výnimku “starostlivosť o dieťa”

nikiki29
29. okt 2020

Pre tým než niečo napíšete, skúste sa pozrieť na oficiálne stránky, nie na Facebook a jedna babka na koníkovi povedala... nemyslím nikoho konkrétneho, ale vkuse dokola to isté a samé dezinformácie