Je podľa vás vysávanie v paneláku o 6:30 ráno rušenie “nočného kľudu”?
Možno dieťaťu odsavali hlieny, ktovie...
Z ľudského hľadiska je, z vecnej roviny nie je keďže nočný kľud končí o 06:00.
@andreakotesova to je jedine prijateľné ospravedlnenie inak obťažovať rano v panelaku s vysávačom je ako prať o polnoci
Je to dosť nepríjemné ak sused ráno vysáva.
Toto sa nedá nazvať nočný kľud lebo o 6:30 už nie je noc. Takže môžeš povedať, že ťa to ruší ale nedá sa hovoriť o nočnom kľude. Až tak skoro to pre mňa nie je. Mne v bývalej práci o 6:30 začínala pracovná doba. Takže ja ten čas nevnímam ako noc. Ale chápem ťa.
Daj si vankúš na hlavu a spi ďalej.
My sme tuším mali v domovom poriadku aj ticho po 18tej,záleží ako to mate nastavene,ale áno o 6 to väčšinou konci a začína život. Osobne som neznášala,keď pred 8 klepali rezne,akoby ich ta polhodina zabila,keby vydržali. Skus hodiť rec s danymi susedmi,možno im to vôbec nedochádza,že to niekomu vadi.
Púšťam vysávač o pol siedmej ,keď odchádzam z domu,o šiestej mixér, fén,niekedy aj sušičku a práčku
Tak skoro by sa nemalo vysávať. O rušení nočného kľudu sa tu hovoriť nedá. Nakoľko 6:30 už nie je nočný čas. Je to ale rušivé.
O tej hodine väčšinou vysavam sopliky mojim deťom. Aj v noci okolo druhej. Bohužiaľ, nie je to príjemné ani mne. Robím to však v kuchyni, čo najďalej od izieb všetkých susedov. A trvá do Max minútku
Nie,je to cas,kedy sa ludia chystaju do prace,takze ista davka hluku je normalna. Ja si po 6-tej fenujem vlasy - bohuzial,neskor sa neda,lebo by som nestihala a aj ked by som chcela skor,do tej 6-tej cakam. Vysavat izby by som nevysavala,ale zas keby sa mi nieco rozsypalo v kuchyni,tak neriesim,kolko je hodin.
Vysávanie je ešte ok. Ale keď ti niekto začne kosiť trávu strunovou kosačkou rovno pod oknom, či sused, je po spánku. Je to tak hlasný a nepríjemný zvuk. Cez leto raz za týždeň. Je to hnus.
Nočný kľud začína 22:00 a končí 06:00. Takže nie, nie je to rušenie nočného kľudu.
Sused nad nami (dôchodca) vysáva každé ráno o 6,30. Aj sobotu, aj nedeľu. Šúcha po podlahe, búcha do radiátora. Veľmi príjemný pocit, fakt 🤦🏻♀️
Môžeš kľudne 5:59zapnut vysavac😂
Cez tyzden este OK, ale cez vikend by to mohlo pockat hodku- dve 🙂
U nás suseda každú nedeľu klepé rezne o 6:30 🤣🤣🤣 a počuť to tak akokeby mi klepala pri hlave...moje dieťa to nezobudí...je naučené na hluk, ale ja mám každú nedeľu budíček 🤣
Nie. 🙂
vymením vysávanie o 6:30 za hodinový s*x niekde v paneláku nad nami 😂
My bývame pri kostole, ktorý začína biť o 6,00, syn vstáva bežne o 5, takže pre mňa je 6,30 už doobedie.
Cez prac.tyzden ani nie, ale cez vikend..
Teoreticky nie, ale v koli dobrým susedským vzťahom radšej tak skoro nevysavaj 😊
@letfenixa
presne podobne som chcela pisat 🤣 Dobre ranko maminka, aj ty si uz taak dobre vyspinkana ako ja ?O 4:50 ani moc nie, no a najradsej by uz o tej piatej vysaval 😁 Takze ked sa zadari, mam o 6:30 uz uvareny aj obed a sme po prvychvranajkach, uz hrame pexeso.
Ale boli casy, ked som robit zacinala o12:00 a oed sombkolegyni kamoske povedala vtedy dobre rano, zasmiala sa. Ze zlatko, ha uz mam pol dna za sebou, vstavam o 4:00 😁
Autorka,
zalezi akychbmas susedov - ak su protivny povysavaj. Ak nie, radsej neskor. Ak vysavaju oni, nie he to rusenie nocneho kludu. Nam v meste o tej hodine kisia travubpod oknami, kebo este nie je taky hic.
Svokra zvykla v sobotu vysavat o 5.30. Lebo jej bolo potom horuco a len tak to zvladala /jej bolo horuco uz pri 17 stupnoch/. V jej bloku zili sami starsi ludia, tak to asi nikomu nevadilo. TEda okrem nas dvoch, s manzelom, ked sme tam chvilu byvali.
o 6:30 je vysávanie rušivé ..a čo potom vysávanie o 10 hod doobeda pre tých čo sú po nočnej?
Oficiálne nie, ale nenapadlo by mi to robiť a veru by som sa nepotešila ak by to napadlo susedom, obzvlášť cez víkend.