Je tu niekto kto robí na úrade práce?

mpmhmp
21. jún 2019

Potrebujem poradiť, momentálne som samoplatca mám DIČ . S tou prácou na ktorú som mala DIČ končím a popritom mám prácu na dohodu. Otázka znie: keď ukončím DIČ a budem pracovať na dohodu musím sa ísť hlásiť na úrad práce či nemusím? Odvody sa platia aj keď je práca iba na dohodu či nie?

marsmykkok
21. jún 2019

to sa musíš opýtať účtovníčky alebo v zdravotnej poisťovni že ako ťa majú nahlasenú, či na celý mesiac, vtedy nemusíš doplácať nič alebo len na určité dni, vtedy by si musela zvyšné dni doplácať.

mpmhmp
autor
21. jún 2019

@marsmykkok je to na každý deň ale na 2 hodiny keďže môžem na dohodu odrobiť len 10 hodín za týždeň

kristinaanna
21. jún 2019

@mpmhmp tak ako bolo vyššie spomínané, záleží ako si nahlásená v zdravotnej poisťovni , čiže najlepšie je to spýtať sa priamo tam, ak je zdravotné ok, netreba sa evidovať na UP

marsmykkok
21. jún 2019

@mpmhmp tak potom by si mala mať pokrytý celý mesiac, ale pre istotu si to zisti aby neskôr ťa nečakal nepríjemný list z poisťovne s tým že máš doplatiť niekoľko mesiacov. spýtaj sa účtovníčky, že končíš s dič, že budeš mať len tú dohodu a že či máš u nich pokrytý celý mesiac zdravotné poistenie alebo si nahlásená len niektoré dni a budeš musieť niečo doplácať. Nie je dôležitý počet hodín ani zárobok, len musíš byť prihlásená celý mesiac a nedoplácaš nič.

mpmhmp
autor
21. jún 2019

@marsmykkok ďakujem 🙂