Potrebujem poradiť, momentálne som samoplatca mám DIČ . S tou prácou na ktorú som mala DIČ končím a popritom mám prácu na dohodu. Otázka znie: keď ukončím DIČ a budem pracovať na dohodu musím sa ísť hlásiť na úrad práce či nemusím? Odvody sa platia aj keď je práca iba na dohodu či nie?
@marsmykkok je to na každý deň ale na 2 hodiny keďže môžem na dohodu odrobiť len 10 hodín za týždeň
@mpmhmp tak ako bolo vyššie spomínané, záleží ako si nahlásená v zdravotnej poisťovni , čiže najlepšie je to spýtať sa priamo tam, ak je zdravotné ok, netreba sa evidovať na UP
@mpmhmp tak potom by si mala mať pokrytý celý mesiac, ale pre istotu si to zisti aby neskôr ťa nečakal nepríjemný list z poisťovne s tým že máš doplatiť niekoľko mesiacov. spýtaj sa účtovníčky, že končíš s dič, že budeš mať len tú dohodu a že či máš u nich pokrytý celý mesiac zdravotné poistenie alebo si nahlásená len niektoré dni a budeš musieť niečo doplácať. Nie je dôležitý počet hodín ani zárobok, len musíš byť prihlásená celý mesiac a nedoplácaš nič.
@marsmykkok ďakujem 🙂
to sa musíš opýtať účtovníčky alebo v zdravotnej poisťovni že ako ťa majú nahlasenú, či na celý mesiac, vtedy nemusíš doplácať nič alebo len na určité dni, vtedy by si musela zvyšné dni doplácať.