Ahojte maminy je treidny fond povinny alebo dobrovolny a je ok ak si pani ucitelka vypyta za dieta 50 Eur ???(Pomocky a zosity a ostatne veci potrebne do skoli si hradime sami)Ak mate tiez podobne skusenosti budem rada ak mi napisete.. mne sa zda ze je to trohu moc prehnane s tou sumou...
kokos, 50€ na dieta?? Co jej hrabe? Ked som ja chodila na zakladku, tak pytali do triedneho fondu max 100korun :D a aj tak vzdy daco zostalo na konci sk. roku :D
A tvoje dieťa študuje na Harvarde?Riadna sumička, krát počet detí v triede, čo ide "učka" na dovolenku? My platíme 2xza šk.rok po 10euro + 2x 5euro.A to nám na polroka učiteľka všetky výdavky zdokladuje, takže toto je dosť divné 😖
toľko sme platili v školke-50eur ,v škole 20eur,tento rok sa vraj aj to bude zvyšovať ,sumu ešte nepoznám
@smartik11 a to za koho máš platiť- za dcéry alebo syna?
lebo ak za syna- či to nie je to šetrenie si na stužkovú
ale na ZŠ triedny fond má ako ktorá trieda
ja osobne som vyberala minulý rok prvý a posledný raz za 14-ročnú prax po 5 eur-a ešte deťom niečo zostalo na tento rok 😀
podľa mňa to je zbytočné
záleží, čo im učiteľka za to bude hradiť
či všetky školské akcie, vstupenky, cestovné, niečo na koncoročný výlet,....
alebo čím zdôvodnila tak prehnanú sumu?
@macamac je to za dvojicky ktore su druhacky ,minuli rok som zaplatila ale deti neboli nikde mali ist na nejaky vilet ale ten sa platil zvlast 14 eur za dieta n anejaku farmu tu na blizku BA od 8;00 do 15.30 co sa mi zdalo tiez dost samozrejme som deti neposlala lebo 28 eur za neceli den je to dost ( pani ucitelka povedala detom ze mam zacat setrit!!!!!!) aby mohli ist aj oni na vylety preto som sa rozhodla ze nedam do triedneho fondu ani cent...
v skolke mame 70 eur na cely rok, ale pravidelne maju deti babkove divadlo, chodia na vylety, darceky pod stromcek, dokupili hracky, ucebne pomocky, kopu veci do skolky, kupili nove preliezky, pekne sedenie na travnik, na rodicovskom bolo presne povedane kam peniaze isli, /detom uz nic nekupujeme, ziadny toaletak, utierky, veci na postel sa peru v skolke,../proste ja som velmi spokojna
a na co potom pouzije tych 50eur? povinne to nie je, to mas ako prispevok na zrps, nikto ti nemoze z to nic urobit, len napr. ak nezaplatis za zrps a z toho sa kupia sladkosti napr. na mikulasa, tak to tvoje dieta nedostane.... a s triednym fondom to mas podobne - dieta by bolo ukratene o to, co sa za tie peniazky kupi...zato sa pytam na co sa pouziju...ak je to nieco, co si myslis ze nie je nutne, tak kludne nezaplat...