Ahojte, chcem sa spýtať. Je trestný čin to ak mi niekto objedná tovar za nejakú sumu na dobierku ( nedôjde k platbe ) bez môjho súhlasu? Alebo iba neprevezmem ten tovar a hotovo? Oplatí sa volať políciu? Ďakujem
Férové by bolo aj kontaktovať tu spoločnosť, že tovar nepreberieš, nech nemajú zbytočné náklady na poštovné
@animus Ano, ale co ak to zistím az ked mi budu volat? A neviem o tom dopredu
A kto by si akoze objednal nieco na dobierku na tvoje meno? Asi si si objednala nieco sama a potom rozhodnutie zmenila. Trestny cin to nie je. Chyba umysel sa obohatit.
Tak potom už veľa nemôžeš, ale sú aj spoločnosti, ktoré majú v obchodných podmienkach, že si od teba môžu nárokovať poštovné, ktoré museli uhradiť
@natalienka12 no mne raz prisiel balik za cca 60e, bolo to nejake knihkupectvo a ja som si nic neobjednala. No sedelo vsetko,adresa,meno aj cislo
Trestne to nie je, ale z moralneho hladiska by som takeho cloveka odsudila velmi rychlo :D Neznasam to, uz sa mi to stalo a dvesto voltov do mna.
Prečo by niekto objednával niečo na tvoje meno bez tvojho vedomia? Veď ak by si po to prišiel, tak si žiadas preplatiť náklady. A ak nepríde, tak aku logiku by to malo?
Ci zo srandy by to niekto urobil?
Jedine ze by k omylu došlo, svokre sa to stalo, prišiel nejaký balíček, ona o ničom netušila, napokon sa zistilo, že skutočne sa jednalo o omyl (rovnaké krstné meno a priezvisko čistá zhoda okolností) , bola to nová rodina, čerstvo prisťahovaní, ešte ich nikto nepoznal poštárka, automaticky to doniesla jej, lebo si neuvedomila, že číslo nesedí. Proste zvyk 😆
toto je novodoby podvod, ak si si nic neobjednala, tak nepreberaj, neplat
Neprevezme a hotovo. Trestný čin to nie je, ale ak niekto by posielal napr balíky v mene nejakej inej osoby, firmy a takto rôzne hocikomu, tak.by to mohol riešiť s políciou. Ide o podvod. V tebe odpisovanie prípade môže ísť o omyl, treba to riešiť keď sa to stane s odosielateľom, alebo to proste neprebrat.
Môžu od teba vymáhať náklady na dopravu/poštu.
Ak si si nič neobjednala, tak nič nepreberaj a neplať. Tu je veľmi ťažko dokázateľný aj priestupok, tobôž trestný čin. Ako niekomu dokážeš zámer ? Pokiaľ by sa to ešte opakovalo, riešila by som to. Ale keď je to prvý krát. Polícia má na starosti dôležitejšie veci ako balíky. Založia to do šuplíka a môže sa to ťahať mesiace. Alebo Ti tak veľmi ide o nejaké udanie ? Máš nepriateľov ?
Nie, len obchod ta moze dat na ciernu listinu a nabuduce ti nic neposle :D
Ze ty chces niekomu takto poslat balik a zistujes,ci je to trestny cin?
@marca12 🎁😅
Maju mailovu adresu, tak sa vie, kto to objednal
Neprebrat samozrejme môžeš, aj v prípade ze si si to objednala. Považuje sa to za odstúpenie od zmluvy, na ktore mas narok do 14 dni (a najneskor do 14 dni od prevzatia objednavky). A ked si to ty neobjednala, tak by som kontaktovala aj konkretny eshop, aby vymazali tvoje zakaznicke konto, ktore zrejme vytvoril niekto iny.
Ahoj, tak ako si dopadla s tými balíkmi ? Zistili, kto to bol ?
nie.