Dobrý večer. Prosím vás mám otázku. Zobral som si pôžičky. Nestihal. Som po čase platiť. Tatrabanka mi dlh predali spoločnosti mcga. Ta spoločnosť mi poslala postov list že predvianočná ponúka ktorá platí len do 20.12.2019.ze ak zaplatím z dlžnej sumy len 30 percent tak mi bude odpustenia celá dlžná sumaa. Je jednoduchšie si zohnať pri tej dlžnej aktuálnej sume 2000e a zaplatiť to ako platiť 5000e..le.ci to je pravda. Prosím neviete mi niečo otom povedať? Ak ja pošlem tých 2000 že či naozaj mi môj dlh vynuluju alebo ci náhodou za pár mesiacov mi neposlu že treba zaplatit úroky. Nemal stým už niekto skúsenosť?
@evamea včera som tam volal a pýtal. Som sa aj to ze ci ak zaplatím tých 30 percent že či naozaj budem na nule. A odpovedali áno nebudete mať už žiaden dlh. Len som sa zabudol spýtať nato ze ci náhodou nejaké úroky mi neostanu na zaplatenie. Môžem poslať aj odfotenycten list ci by ste mi vedeli niečo otom povedat
@zuzana1104 takéto veci robia preto, aby ste uhradenim akejkoľvek čiastky 'priznali' dlh. To je práca pre právnika, darmo zavoláte do tej spoločnosti...povedia len koľko uznajú za vhodné a pre ich úžitok.
poinformujte sa v skupine pravne poradenstvo https://www.modrykonik.sk/group/1900/
@zuzana1104 Odporúčam tak ako @nika82 píše sa informovať. K tomuto je potrebné viac poznatkov, prípadne písomných podkladov.
@zuzana1104 brat má dlhý na zdravotnej poisťovni oni to pošlú ďalej exekútorovi ... Brat to ale exekútorovi neplatí pošle to na.zdravotku a takto to exekútor nič.nemoze žiadne.premrstene úroky ....takže to musíš vyplatiť priamo v banke ale tá.spolocnost od teba nemohla žiadať premrštené úroky za vybavenie ....
@zuzana1104 Súhlas s
@sashka22
Ty naozaj veris tomu , ze niekto zaplatí tvoj dlh a potom sa uspokojí s 30%.👍😁😁😁😁
@zuzana1104 Toto naozaj nevyzera ako pravy list. Mne takto za poslednych 15 rokov prisli asi 3, len som to mala lahsie, pretoze som vedela, ze ziadnu exekuciu ani dlh nemam. Takze som im pekne odpisala, ze ziadam o osobne stretnutie, kde chcem nahliadnut do akehokolvek pravne zavazneho dokumentu, ktorym banka poverila tuto spolocnost vymahanim mojho "dlhu".
A hadaj co sa stalo. Uz sa neozvali.
Je to podvod ty i naďalej plat banke ťa spoločnosť ktorá to prevzala to robí neoprávnene na súde by nevyhrali.
Pokiaľ Tatra banka odovzdala pohľadávku inkasnej spoločnosti na vymáhanie, odporúčam všetko samozrejme komunikovať priamo s nimi. Odporúčam si to všetko podrobne zosumarizovať, zavolať si tam, pripadne sa mailom alebo písomne dotazovať. Pokiaľ si obdržal písomnú "ponuku" na odpustenie časti dlhu, je to v poriadku, niektoré spoločnosti to riešia telefonicky. Predpokladám, že sa jedná o záväzok, kde nebola uhradená istina, alebo sa dlhodobo nehradil. V tomto prípade by som však samozrejme odporúčala si takisto preveriť, či sa nejedná o pohľadávku, ktorá je riešená formou exekúcie. Veriteľ by síce odpustil zvyšnú sumu pohľadávky a o tejto skutočnosti by upovedomil i príslušného exekútora, ale trovy exekúcie by bolo samozrejme potrebné uhradiť, aby sa exekučné konanie ukončilo.