Je predaj cez Instagram legálny?

7. mar 2024

Ahojte, baby, nakupujete niektora cez instagram?

Konkrétne ma zaujima ig: cutie.piesk.cz

Predávajú čelenky pre bábätka, ktore kupuju na Shein alebo Aliexpresse
Okrem toho, že tvrdia, že su hanmade :D ma zaujima ci je taketo niečo legálne?
Predsa len majú okolo 4 tisic sledovatelov a recenzie spokojnych mamičiek, viem, že spokojnosť je prvorada a je fajn keď to neni šmejd, ale štve ma, že nevedia odkiaľ tie čelenky naozaj sú (okrem toho že ich kupujú odosť drahšie, ale veď zarabaju natom)
Veľa mamičiek by to malému bábätku na hlavu ani nedalo keby vedia, že to ide z Číny. Neviem, som jediná, ktorej to príde trošku bezočive?

liusa82
7. mar 2024

no vieš kolko eshopov som ja videla s topánkami a textilom z ali a podobných stránok a predávali to ako butikový tovar,značkový za x násobne viac.Normálka v dnešnej dobe.A ludia to aj kupovali za tie premrštené sumy asi lebo kolké čísla už boli normálne vypredané

vanilkovazmrzka
7. mar 2024

Zakladne heslo obchodnika je lacno kupit draho predat… bohuzial.

jamimo
7. mar 2024

ja síce nemám IG, ale všimla som si napr. na Sashe, ako ponúkajú výrobky z komponentov z Číny (možno sa ináč nedá...), alebo šperky, bižutériu... Mnoho, mnoho výrobkov sú kópia výrobkov z Pintetestu 🤷‍♀️ Neriešim, ak je dopyt, je aj ponuka, ak sú ľudia ochotní platiť... To, či už je to legálne, správne podľa zákona (predávať cez IG, nepriznať zisk, platiť dane, neviem 🤔)

jamimo
7. mar 2024

@liusa82 presne, to som si všimla aj ja...

autor
7. mar 2024

@vanilkovazmrzka ale vidavat to za svoj produkt?😕 mne to pride hrozne, iba kvôli tomu, že je to naozaj na malých bábätkach predsa len kvalita odkial to ide a tak a tie matky to nevedia ani čo davaju deťom na hlavy, nehovoriac kolko novorodencov tam bolo odfotenych v recenziach

refly
7. mar 2024

Takychto obchodov je neurekom. Nie len insta, ale aj oficialne eshopy. Ja som uz aspon naucila matku, aby isla najprv za mnou, ked sa jej nieco paci z fb reklamy... Raz chcela nejaky stipec do vlasov za takmer 20€. Na ali? 2€ Je to doslova iba plastova sponka.
Ale toto je uz aj na trhoch a jarmokoch. Minuly rok som bola na jarmoku a kukala som jak sprosta. V minulosti to boli handmade veci, aj ked hovadiny, ktore by nikto za normalny okolnosti nekupil. A teraz aliexpresove sracky, kam len oko dohliadne.
Ono sa vzdy kupovali veci z Ciny, co sa tu potom predavali. Jediny rozdiel je, ze teraz je obchodov jak nasratych (eshop sa lahko zalozi) a kazdy Janko z hornej dolnej ma pristup k Cinskym veciam a nemusi to ani kupovat hromadne.
Ale ano, takto zavadzajuco predavat je vsivavost. Treba im tam hadzat komentare ze je to z ali za zlomok ceny, prdlajs handmade

kiki68
8. mar 2024

@jamimo komponenty nemas kde inde zohnat, to ide zial z Ciny vacsinou. Myslim tie casti nausnic a pod. Mozes to kupit v kamennom obchode o dost drahsie

jamimo
8. mar 2024

@kiki68 komponenty- jasné to chápem. Ale napríklad retiazka s príveskom, brošne, čelenky a také isté vidíš na Ali 🤷‍♀️ Na Ali nenakupujem, ale keď hľadám niečo cez google obrázky, je to potom také sklamanie 🤔

mamickalisticka
8. mar 2024

Mne sa veľmi páčili také drevene puzzle. Chcela som ich vziať mužovi na vianoce. Našla som ich na sk stránkach za 40eur. Už som ich aj zo 3x mala v košíku. Potom som skúsila pozrieť na ali a presne ten isty produkt, v tom istom obale som našla za 8eur. No ešte že som nestratila duchaprítomnosť, lebo by som sa zabila, keby to kúpim za taký peniaz 🙄

nikaeli
8. mar 2024

Robia to aj ženy ponúkajúce drevené montessori hračky v rôznych Fb skupinách 😞 kúpi lacno na Ali a predáva za cenu ako naše hračkárstva.

linduska197
18. mar 2024

Chcela som objednať dobre ze som to hodila do googlu 🤮🤑