Ahojte,
Mám známeho ktorý prerušil VŠ a rovno šiel pracovať na dohodu. Má povinnosť oznámiť to úradu práce? Neviem ako to chodí, keďže ja ešte študujem.
Ďakujem
@luliu a rodinné prídavky nemusí nahlásiť, že skončil? Neviem, len sa pýtam.
No, keďže nie je študent, nikto zaňho neplatí odvody, takže teoreticky áno, mal by sa hlásiť na upsvar. Minimálne na tie dni, co mal medzi ukončením štúdia a prácou. Neviem ako je to keď pracuje na dohodu , či musí byť popri tom evidovaný alebo študent, či je to jedno...
@markaterka rodinné prídavky musí hlásiť samozrejme
@jaga18 píše, že rovno šiel pracovať, takže netreba nič.
@markaterka rodinné prídavky nepoberá študent, ale jeho rodičia, takže to si riešia oni
Môj syn prerušil štúdium pred 2 rokmi . Kým mu odoslali všetky doklady k tomu, už sa nestihol evidovať na upsvar a tých pár dní si platil zdravotné poistenie sám. Nastúpil do práce ale na ttp, takže už nemusel riešiť nič. Ja som šla na úrad neskôr a prídavky za 1 mesiac som musela vrátiť.
Keď si skontroluje dátum na doklade o ukončení štúdia a sedí mu to s dátumom kedy si začal platiť odvody (zamestnal sa), tak nemusí riešiť nič. Jedine tie prídavky na dieťa a daňový bonus
Podľa mňa ma, každá zmena sa hlási do nejakých 8 dní a dohoda sa na úrad dáva deň pred začatím prace