Je potrebné ohlásiť nezamestnanosť lekárom?

25. okt 2022

Ahojte skončila mi zmluva v práci a tak budem nezamestnaná chcem sa spýtať či to mám ohlásiť aj lekárom že sa mi zmenila situácia lebo kolegyňa hovorila že vraj áno 😄 ďakujem

hugigugin
25. okt 2022

Nie nezaujima ich to

janai1
25. okt 2022

Prečo? Spýtaj sa kolegyne na dôvod fakt by ma zaujímal

kacena4
25. okt 2022

nie ak si dobrovolne nezamestnana treba si platit odvody do zdravotky toto asi myslela, nie?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. okt 2022

@kacena4 nie nie ja sa pýtam na to či musím lekárovi hlásiť že som nezamestnaná aby si to zapísal keďže sa pýta kde pracujem napríklad

autor
25. okt 2022

@janai1 no ževraj že to má niekde zapísané a keď som nezamestnaná tak už to neplatí alebo také niečo 😄

martinkatinka
25. okt 2022

Mna sa lekar pyta, ale to len kvoli zdravotnym komplikaciam

autor
25. okt 2022

@martinkatinka tak neviem či mám zajtra zavolať mojim lekárom že som nezamestnaná alebo si budú myslieť o mne že som mimo čo by ste robili? 😄

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana76
25. okt 2022

nie, nevolaj im, ved socialna poistovna to vie a lekarovi to pripadne povies, ked k nemu pojdes a bude sa pytat, ale ano, tento udaj byva zapisany v karte, ale napr ja mam 3 odbornych lekarov, to by som mala kazdemu oznamovat? a kolko ludi je nezamestnanych, ved to by bolo telefonatov, urcite nie, len ho nastves, ze ho vyrusujes takouto hlupostou

nafka0483
25. okt 2022

Samozrejme ze to netreba hlasit 🤦‍♀️
Ak by ta lekar vypisoval ma PN a spyta sa ci je zamestnavatel ten koho ma zapisaneho v karte tak vtedy povies ze nie, ze uz to nie je aktualne a si nezamestnana.
Inak je to lekarom uplne jedno.

martinkatinka
25. okt 2022

Nemusis oznamovat, iba pri preventivke ak sa bude pytat, inak netreba.

janka1011
25. okt 2022

Áno, lekári si budú myslieť že si mimo ak im budeš oznamovať svoju zamestnanosť či nezamestnanosť.
Kolegyňa si z teba robí dobrý deň.

panelacikova
25. okt 2022

nie. to iba v prípade, že budeš evidovaná na ÚP a náhodou budeš PN, tak tam sa zapisuje zamestnávateľ a teda neviem, či sa to týka prípadnej podpory alebo čoho, ale vtedy tuším zahlásiš, že si nezamestnaná. ak nebudeš PN, vôbec nemáš takú povinnosť a zbytočne ho budeš takýmto niečím zaťažovať.

alex49
25. okt 2022

ak si platíš zdravotku, tak lekárov nezaujíma či robíš, alebo si to platíš sama, pre nich je dôležité, že zdravotná poísťovna im preplatí výkon

lindusss2016
25. okt 2022

No ved zavolaj, ked to tak citis, ale sa strapnis poriadne... Urcite to nie je zmena, ktoru musis lekarovi hlasit... 🤦

mandzula
25. okt 2022

Urcite to lekarovi hlasit netreba, je mu to fakt jedno.