Je potrebné chodiť na úrad práce?

13. jan 2022

Dobrý deň, chcela by som sa informovať ako to chodí teraz v roku 2022 na úrade práce. Je treba chodiť osobne alebo stačí online? Ako sa treba preukázať, že si hľadáte prácu (online, doniesť nejaké potvrdenia o hľadaní práce osobne)? Ako často? Ponúkajú Vám prácu? Ich stránky som si už prešla, zaujímajú ma reálne skúsenosti. Zaujímam sa lebo si prenášam dávky z inej krajiny EÚ a neviem ako to chodí teraz v SR (primárne v BA). Ďakujem.

tosomja
13. jan 2022

Neviem ako na západe, na východe sa normálne treba osobne hlásiť , aj potvrdiť papieriky, že si prácu hľadáš.
Prácu zo skúseností viem, že neponúkajú prvý polrok, potom už áno

moni106
13. jan 2022

Staci to riesit online. A pozadovat potvrdenie emailu aby si mala doklad ze to riesia

mikadooo
13. jan 2022

Ja som na úrade práce v ba a mám chodiť. Prvý termín som nemohla, zrovna nám picli deti na dištančné. Normálne som zavolala tej svojej tete a ospravedlnila sa. Požiadala ma aby som jej elektronicky poslala foto/sken tých potvrdení, kde som bola na pohovoroch. Druhý termín mám vo februári. Tam ich mám doniesť fyzicky, plus aj ďalšie, za január a február. Podľa príspevkov iných báb myslím, že asi závisí od konkrétnej pracovníčky🤷.