Je po pozitívnom AG teste PCR zadarmo?

zuzula507
26. sep 2021

Ahojte aky je postup po pozitivnom AG? Znamemu vysiel vcera, u lekara sa nahlasi zajtra kedze je vikend.Dnes sa ma zaregistrovat na PCR? Je to podmienkou ked ma aj priznaky cize potvrdit si to on sam napotrebuje ale chcel by dostat covid pas aby mal imunitu na 180 dnu ak to prekona v poriadku co dufam ze ano a pri pozotivnom antigene ho asi nedostane . Ked sa teraz nahlasi bude mat PCR zadarmo?

janai1
26. sep 2021

@zuzula507 pri AG žiadne potvrdenie nedostane.. Registrovať sa treba na korona.gov

broni
26. sep 2021

@zuzula507 áno, po pozitívnom antigénovom teste je PCR zdarma, treba sa registrovať na korona.gov

kacusik69
26. sep 2021

@janai1 dostane pokial sa testoval “na spravnom mieste” - uz to nie je ako to bolo, ze “my” antigenovo pozitivni sme mali smolu, teraz uz sa da v podstate kazdy test dat do Green passu/Covid passu a nasledne po prekonani sa tam objavi aj potvrdenie o prekonani

janai1
26. sep 2021

@kacusik69 to fakt? A to akože sa kúpili iné testy? Ci tieto už nemôžu byť falošné pozitívne?

kacusik69
26. sep 2021

@janai1 to nie, len tam bol problem aj inde, ze sa na zaklade AG testu nedalo dopracovat k “elektronickemu” potvrdeniu o prekonani, resp. ze sa nedal ziskat green pass… ono to nejako nebolo prepojene ci co… samozrejme okrem toho ze ich nepovazovali za spolahlive… teraz uz to fici ako ma, spolahlivost/vierohodnost AG testov je uz na inu debatu 🙂

janai1
27. sep 2021

@kacusik69 zaujímavé 😅 je to riadny bordel

jaga18
27. sep 2021

Inak áno, je možné, že po pozitívnom antigenovom teste bude negatívny pcr. Aj nám sa to teraz stalo. Náš 13 ročný bol tesne po očkovaní, šiel do tábora, vrátil sa chorý. Keď sa to po pár dňoch nezlepší lo, urobili sme antigenovy test pred tým, ako sme šli k Dr, keďže to Dr vyžaduje. Test pozitívny, Dr povedal, že ho máme registrovať na pcr. Druhý deň pcr, výsledky ešte v ten deň došli a na počudovanie negatívne.

zuzula507
autor
27. sep 2021

@broni uz som ho registrovala , dostal termin hned na zajtra