Je normálne čakať 6 mesiacov na vybavenie žiadosti o schválenie invalidného dôchodku?
Celkovo je na Slovensku strašné toto čakanie na hocičo,to nehovorím o pozemkovým. Hlavne že my máme na všetko 15 či 30 dní. Aj oni by na to mali mať toľko a keď to nedodržia tak by mali mať pokutu.
@asanti55 není to normálne. Zavolaj si na ústredie a opýtaj sa kde je problém. Pred covidom to bolo do 60 dní dostať rozhodnutie. Po covide sa to natiahlo na 90 dní. Určite sa treba zaujímať.
Zhodnotil tvoj stav už posudkovy lekár? Podpisovala si priamo žiadosť o ID, kde bol aj lekársky posudok? Ak nie, tak pravdepodobne sa to seklo u posudkoveho. Je ich málo, čo som počula, moc lekárov to robiť nechce.
Ak je už žiadosť aj s posudkom daná na vybavenie, zvyčajne je to do 60 dní, ak je všetko ok
Dakujem zienky budem tam dnes volat
Ak nemaju vsetky podklady, tak maju pravo na predlzenie lehoty. Si si ista, ze vsetky doklady maju?
@viestta moja skúsenosť je taká že keď niečo chýba tak zavolajú a požiadajú na doplnenie. Ja osobne mám dobrú skúsenosť so sociálnou poisťovňou.
@asanti55 prezrad nám čo si zistila? Kde sa to zadrhlo?
@viestta určite áno, ale nie pol roka. Pokial niečo chýba a chcú doložiť, majú ta vyzvať a prerušiť konanie. Písomné. Z príspevku @autorky vsak toto nevyplýva.
Btw, u mojej mamy po 3 mesiacoch zistili, že jej žiadosť tam majú, ale pri jej zaevidovani "do systemu" jej dokomolili meno. Cize v systéme akoze nefigurovala. Stačil 1 telefonát na sekretariát, na druhý deň jej volala pracovníčka, sa jej ospravenovala, ze chyba nastala na ich strane a do týždňa mala doma výmer. Predtým sa im doprosovala vyše 2 mesiacov. Ešte dodám, ze všetky papiere mala v poriadku, cize nemohli sa vyhovoriť, ze chyba je na jej strane.
Ako som písala predtým, ide o prieťahy zo strany štátu, čím poškodzujú tvoje práva. Je na tebe, ci budeš čakať, mesiac, 2 ci rok. Ako ten pan s matkou z reportáže, tusim na markíze to bolo.
@markusrasford volala som dnes 4x len ma prepojili a nic nikto nebral ine cislo vraj nemaju katastrofa zajtra zas skusim
@asanti55 0800123123 bezplatné číslo a tam tá už prepoja alebo na poisťovňu kde si odovzdala svoju žiadosť
@markusrasford volam tam uz 2 den a vsetci operatori su obsadeni volam kazdu hodinu neskutocne budem skusat a ked nic tak im napisem
Taaaak žienky výmer prišiel po dlhých mesiacoch ale prišiel. Mali všetky papiere nič im nechýbalo aj napriek tomu to nekonečne dlho trvalo. Volala som na viacero čísel viac dní ale bezúspešne. Je to na pevné nervy ale konečne 🙏
@asanti55 Ja som čakala 7 mesiacov a potom ešte 3 mesiace než prišli peniaze. A to som mala všetky papiere v poriadku.