Ahojte ja som poškodená a protistrana mi dlhuje nie veľkú čiastku, nevlastní nič, nikde nepracuje, žiadne peniaze nemá úver takisto nedostane. Súd mu určí vyplatiť ma ale či je reálne tie peniaze dostať. Poprosím len reálne skúsenosti
Raz napr keď bude dediť, tak sa ozve exekútor a dotyčná osoba bude asi v skutku
To je od toho aku mas vydrz a nakolko silna vola a pevne nervy a hlavne zaludok na to, aby si niekoho - alebo hoci celu rodinu polozila ....da sa vsetko
"Kde nic nie je,ani cert neberie."Skus sa najest z prazdneho taniera,ak sa najes a budes sýta,tak ma zmysel sa natahovat na súde....nic viac neporadim.
Kde nic nie je ani exekutor neberie 🤷♀️
no je to ťažké, ja som skúsila rodičov osoby ktorej som ručila, malú čiastku mi dali ale nič viac
Keď nič nemá,nedostaneš nič.
@alenka58 neviem, nie vždy je to priechodná cesta....osobne ak by ku nam prisiel niekto a ziadal peniaze za nejaku chobotinu co urobil moj brat alebo sestra, tak ho poslem dovi-dopo ze ani google ho viac nenajde a este podam aj trestne oznamenie na danu osobu. Preco by mali rodicia platit za nieco co urobil niekto nerozvaznym rozhodnutim alebo neviem co?
@lubkavargova1 nemuseli platiť. Ona to skúsila, oni súhlasili, zaplatili.
@lubkavargova1 je to ich jediná dcéra a oni ma veľmi dobre poznajú, sú solventní, čakala som viac ale aj by to riešili len ona mala napožičiavané údajne veľmi veľa, nechceli ju zobrať ani domov, na môj popud ju našli niekde na južnom Sk v podnájme v starom dome kde ani stoličky neboli aj s 3 deťmi
Ďakujem pekne za odpovede, presne to som si myslela, rodičov kontaktovať nebudem, sú to dôchodcovia vo veku okolo 90.
Bola som v podobnej situacii, pravnik mi povedal, ze ked to budem riesit exekuciou a nebude mat z coho platit, tak este ja budem znasat naklady na exekutora. Nechala som to tak, ale dlho mi to lezalo v hlave i v zaludku.
@sojorez presne poškodení človek ešte exekútorovi má platiť no zbohom vymožiteľnosť práva je v tomto štáte je 0.Tento štát ochraňuje zlodejov vagabundov a nie slušných ľudi.
nemáš ich ako dostať, keď nič nemá, nikde nepracuje...