Je možné zbaviť človeka s ocd poruchou nesvojprávnosti ?
Nie, dá sa už len obmedziť právna spôsobilosť na určite právne úkony
To závisí od posudky súdnych znalcov. To ti nikto takto nepovie a myslím že ocd nie je az tak vážna diagnoza
Zavisi to od posudku psychiatrov, ktori zhodnotia jeho rozhodovacie schopnosti. A sud urci aj opatrovnika, ktory bude zodpovedny za pravne ukony.
Pozri, komunikujes so svojim psychiatrom a ten pozná tvoj zdravotný stav
Najlepšie ti povie či je tvoj Stav na obmedzenie právnej spôsobilosti
Zbaviť svojprávnosti sa nedá
Inak je to beh na dlhu trať, lebo súdny znalec musí vypracovať posudok a ten je smerodajný
Opatrovnika urci sud, zvycajne to je niekto z rodiny, pripadne ak nikto nie je podla sudu vhodny, tak socialka.
Ale ak sa jedna len o to, ze ti rodina chce zabranit v sobasi, tak ne tento konkretny ukon sa obmedzenie na pravne ukony nevydava. Toho sa obavat nemusis. Ale ak mas psychicke diagnozy, ktore obmedzuju tvoju schopnost posudit dosledky svoho konania, je mozne, ze ta sud sposobilosti zbavi, ale len a iba na zaklade posudku vydaneho sudnym znalcom v odbore psychiatria
ja sa nepytam. Ked vies posudit dosledky svojho konania tak sa nemas coho obavat.
Pozri, keď sa chceš vydať tak sa vydaj. Ty ženích a 2 svedkovia. Rodina nemusí ani vedieť
Druha vec je, že treba byt pre svoje vlastne dobre stotoznena s tým čo robíš
Poznám psychológa s diagnózou OCD. Mali by ho zbaviť svojprávnosti? ;)
skuste napisat do nejakej poradne inej, ci na internete, ci spytat sa odbornika ineho okrem vasho ku ktoremu chodite, ale aj tak tost pochybujem zeby sa to dalo pride mi to upne nezmysel
mám ocd, plný invalidný dôchodok a nikto ma svojprávnosti nehodlá zbaviť. Poznám ľudí, ktorí sú zbavení svojprávnosti a vybaviť to nebolo veru také ľahké.
Ak budeš zbavená svojprávnosti, tak nemôžeš vykonávať žiadne právne úkony. Čiže nemôžeš ani manželstvo uzavrieť.
No ak sa chceš vydať za niekoho ,koho poznáš iba z netu ,tak sa nedivím.,že rodičia chcú urobiť všetko,aby Ti v tom zabranili
Rozhoduje o tom súd, ale osobne si myslím, že pri takejto chorobe nie.