Je možné zbaviť človeka s OCD poruchou nesvojprávnosti?

4. dec 2022

Je možné zbaviť človeka s ocd poruchou nesvojprávnosti ?

vulka
4. dec 2022

Rozhoduje o tom súd, ale osobne si myslím, že pri takejto chorobe nie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
4. dec 2022

Nie, dá sa už len obmedziť právna spôsobilosť na určite právne úkony

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
4. dec 2022

To závisí od posudky súdnych znalcov. To ti nikto takto nepovie a myslím že ocd nie je az tak vážna diagnoza

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
4. dec 2022

Zavisi to od posudku psychiatrov, ktori zhodnotia jeho rozhodovacie schopnosti. A sud urci aj opatrovnika, ktory bude zodpovedny za pravne ukony.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
4. dec 2022

Pozri, komunikujes so svojim psychiatrom a ten pozná tvoj zdravotný stav
Najlepšie ti povie či je tvoj Stav na obmedzenie právnej spôsobilosti

Zbaviť svojprávnosti sa nedá

Inak je to beh na dlhu trať, lebo súdny znalec musí vypracovať posudok a ten je smerodajný

viestta
4. dec 2022

Opatrovnika urci sud, zvycajne to je niekto z rodiny, pripadne ak nikto nie je podla sudu vhodny, tak socialka.
Ale ak sa jedna len o to, ze ti rodina chce zabranit v sobasi, tak ne tento konkretny ukon sa obmedzenie na pravne ukony nevydava. Toho sa obavat nemusis. Ale ak mas psychicke diagnozy, ktore obmedzuju tvoju schopnost posudit dosledky svoho konania, je mozne, ze ta sud sposobilosti zbavi, ale len a iba na zaklade posudku vydaneho sudnym znalcom v odbore psychiatria

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
4. dec 2022

ja sa nepytam. Ked vies posudit dosledky svojho konania tak sa nemas coho obavat.

pribinak
4. dec 2022

Pozri, keď sa chceš vydať tak sa vydaj. Ty ženích a 2 svedkovia. Rodina nemusí ani vedieť

Druha vec je, že treba byt pre svoje vlastne dobre stotoznena s tým čo robíš

abbey1
4. dec 2022

Poznám psychológa s diagnózou OCD. Mali by ho zbaviť svojprávnosti? ;)

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1mina
4. dec 2022

skuste napisat do nejakej poradne inej, ci na internete, ci spytat sa odbornika ineho okrem vasho ku ktoremu chodite, ale aj tak tost pochybujem zeby sa to dalo pride mi to upne nezmysel

janka_01
4. dec 2022

mám ocd, plný invalidný dôchodok a nikto ma svojprávnosti nehodlá zbaviť. Poznám ľudí, ktorí sú zbavení svojprávnosti a vybaviť to nebolo veru také ľahké.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vulka
4. dec 2022

Ak budeš zbavená svojprávnosti, tak nemôžeš vykonávať žiadne právne úkony. Čiže nemôžeš ani manželstvo uzavrieť.

lesanka845
4. dec 2022

No ak sa chceš vydať za niekoho ,koho poznáš iba z netu ,tak sa nedivím.,že rodičia chcú urobiť všetko,aby Ti v tom zabranili

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz