Dobtý den prišla som si po radu ohladom uznania otcovstva ako je to ked sme to nestihli vybavit ešte pred porodom kedze ma hospitalizovali skor a do porodu budem v nemocnici . Da sa to vybavit aj hned ked pojdem pre rodny list zapisu otca dietata a zmenia priezvisko alebo to bude trvat dlhsie a musi sa to sudne . Dakujem za odpovede a rady.
@kristina8916 posli vybavit otca na matriku bez teba, to vyhlasenie podpisuje on.nevh si zoberie tvoje doklady, papier z nemocnice a vybavi to.
@kristina8916 na matrike staci alebo nech ide len otec 🙂
Ano tak super lebo pri synovi som mala hned papiere tak som nevedela ako to je takze dobre ked to moze aj sam vybavit dakujem za odpovede .
Tak u nas v bb to teda samemu neslo a ani zakonom to umoznene nie je, ved to sa realne aninemas nemoze chodit po uradoch s obcianskym niekoho ineho...OP treba na vybavenie rodneho listu, my sme museli ist s partnerom spolu na matriku, kedze sme tiez nemali dopredu vybavene
@pertu a dalo sa to teda aspon po porode teda respektive jak nas pustia s porodnice a pojdeme po rodny list hned vybavit a zmenit priezvysko v rodnom liste ??
@kristina8916 Nevybavi. Zbytočne sa nestresuj. Vybavíte po pôrode-rovnako ako pred. Len priezvisko bude mať pri narodeni po tebe.
@kristina8916 ako píšeme, iba spolu po pôrode, všetko hneď na mieste, bez čakania a naraz. Bud v kľude a teš sa na babo🙂
@kristina8916 ano,uradnicka sa pytala,na akom priezvisku sme sa dohodli,je jedno,co je napisane v porodnici,to daju len po matke
@kristina8916 aj potom, prídete po pôrode na matriku, spíšete prehlásenie o otcovstve a priezvisku, na ktorom ste sa zhodli a následne vystavia RL. Takže sa zbytočne nestresuj. Akurát v nemocnici ti otca dieťaťa nikde neuvedú, budeš všade figurovať len ty.