Je možné odstrániť svietidlo verejného osvetlenia z pozemku? Je to pouličná lampa. Na našom pozemku, pár metrov od okna. Svieti nám do spálne tak, že ani zatemnovacie závesy nepomáhajú a v noci sa mi kvôli tomu budú dieťa. Alebo čo sa s tým dá urobiť? Obec sa vyjadrila len, že to musíme strpieť. Že aj iným svieti do okna a aj viac.
Nespravite nic, ak by ju presunuli, svietila by inemu. Daj tam zaluziu, tu nepresvieti.
Dieta sa nebudi na lampu, to by musela vyblikovat
@mk1111111111
@viestta
Lampa sa nachádza na našom pozemku, asi pol metra za našim plotom dnu na našom dvore. Na pozemku nemáme písaní žiadnu ťarchu. Je tam akoby "načierno" ale obec sa vyjadrila že to musíme strpieť.
a podali ste pisomnu ziadost o riesenie problemu? ak je vola vzdy sa najde cesta
@mk1111111111 dieťa sa mi zobudí okolo 2.00 a keď vidí že je vonku svetlo tak sa začne hrať miesto pokračovania v spánku a ja mám potom celý deň nanič, lebo som nevyspata. Keď spím v obývačke s dieťaťom na opačnej strane domu tak tam nič nesvieti a dieťa pokračuje v spánku po tom čo sa naje.
@kacena4 písomnú sme nedávali. Iba ústnu.
Môže to urobiť rozdiel keď to bude písomne?
Ak das pisomne, musia Ti oficialne odpovedat.
A ta lampa je tam nova? Ci tam je odjakziva?
Tie roletky, alebo zaluzie by pomohli. My mame osvetlenie okolo obvodu celeho domu pod svoje, svieti do okien v noci stale, zatiahneme zaluzky a nesvieti nic, ani zavesy nemusime zatahovat
Fíha tak to by mi nenapadlo.
Máme lampu tak, ze nam v dome rovno svieti do okien 2 izieb, je sucastou nasho plota uz 18 rokov (a bola aj predtym kym sme dom kupili). V noci to pri malych detoch bolo naopak vyhodou ze sme nemuseli svietit, len som sklopila zaluzie.
Mozes poziadat o prelozenie ale velmi nadejne to nevidim. Skor by som investovala do zaluzii.
Dá sa urobiť prekladka a však ak nie je na papieri tak všetko znašate na vlastné náklady ale nie je to pravda že to musite strpieť ak nemate na liste vlastnictva ťarchu stlp tak sa to dá preložiť len treba veľa papierov a povolení a penazi to nie je lacna zaležitosť.Treba sa ísť opytať ak je to elektrický stlp na elektrarne.Obec s tým nemá nič stlp je majetkom elektrarni nie obce.A ak nemate ako ťarchu na pozemku tak preložiť sa to dá.
@alickapusinka pisala poulicna lampa, nie stlp. S tym by teda naozaj nic neurobila
@alickapusinka áno je to stĺp od elektrární na ktorý si obec dala svietidlo, ktoré osvetľuje cestu. Len je nainštalované dosť vysoko takže svieti naokolo
@mk1111111111 je to stĺp na ktorom je aj elektrina a aj lampa. Aj nejaký telefón. Máme takéto dva cez pozemok. Ani jeden nemáme na liste vlastníctva ako ťarchu
jaaj tak ze je to elektricky stlp si mala napisat hned. tam ti obec nic neporiesi, treba elektrarne. a per huba nevybavis nic. treba pisomne a dostanes oficiálnu odpoved a ak bude zamietava mozes hladst ine riesenie. co sa tyka osvetlenia, mozes ziadat o pootocenie aby vam nesvietil do okna
Aha, pisala si poulicna lampa. Tak, ak stlp elektrarni, ten neprelozia. To ani omylom. Skus na obci tu lampu, poziadaj o prekytie casti svetelneho toku zatienenim, teda tej casti, co osvetluje smerom do okna. Na ulicu svietit bude a vam nie.
Kúp si kvalitné zatemňovacie závesy...
@mk1111111111
@andreakotesova závesy mám kvalitné ale aj tak keď len malinká spara ostane tak to svieti ako divé.
@kacena4
Na obci som bola žiadať nie o prekládku stĺpu ale o to aby zariadili nejaký krycí plech, nech mi to do okna nesvieti. Ale vyjadrili sa že tam sa nesmie nič srubovat.
Tak asi mi ostávajú už len žalúzie. 🙁
Tiez mame takto poulicnu lampu presne pred oknami v spalni ale na obecnim pozemku, dala som vonkajsiu zaluziu a nepresvolieti vobec nic a to ja musim mat tmu ako v hrobe aby som mohla spat ani jediny najmensi luc svetla inak som hore...
Neprehanas? Mame tiez blizko verejne osvetlenie,ale zatemnovacie zavesy velmi pomohli. Nam nepresvieti nic.
nám tak odpojili elektrárne oni stlp nechaju len urobia prekladku ale stlp bude odpojený.Nám stlp nechali ale odpojili ho a preložil ine kde už nikto nebýva.
@mk1111111111 čo nepreložia pred 3 rokmi nám preložili lebo sme sa citili ako vo výklade.Musi mať papiere povolenie a odpoja čo nie. Stlp nám nechali ale od prúdu je úplne odpojený.A na viac nemajú ani ťarchu na pozemku ten stlp takže ako keby tam bol stlp na čierno.
My sme to tiež vyriešili vonkajšou žalúziou,presne na posteľ mi to svietilo, naozaj veľmi pomohlo,ani svetielko neprenikne
Napíš na úrad verejného zdravotníctva a na hygienu
Treba to riešiť písomne a naliehať. Raz im to začne liezť na nervy a možno povolia.
Rieš to písomne. Obec si svojvoľne dala na stĺp svietidlo? Ziadaj o zapísanie ťarchy na pozemok. Stĺpy na dvore vám nemôžu stát len tak.
@marca12 Určite preháňam, keď tu píšem o radu a keď vidím, že dieťa sa mi kvôli tomu budí.
To nie je môj subjektívny názor. Mne osobne by to svetlo nevadilo, ja sa otočím v posteli a spím ďalej. Riešim to len kvôli dieťaťu, ktorému mi to preruší spánok, pretože to svetlo svieti celú noc. Keby zhaslo aspoň okolo 24:00 tak nepoviem. Ale to svieti vkuse od 22:00 do 5:00 ráno. Vám možno závesy pomohli. Nám nie. Mám už tretie. Začínala som svetlými, skončila som na tmavomodrých a stále cez ne svetlo prejde, pretože žiarovka je tam ako keby potreboala osvetliť pol kilometra naokolo.
@kulumulu123 Musím si objednať žalúzie, asi inak to neporiešim v čo najkratšom čase. Prípadne vonkajšie žalúzie neviem či nebudú lepšie.
@andreakg Vďaka za komentár. Vonkajšie máte drevené?
@alickapusinka Áno, on je tam akoby na čierno.
@alex49 Popravde mne nechýba aby ho tam zapísali. Však mi to len zníži cenu pozemka dobudúcna. Ja by som ho tam radšej nemala. Nerozumiem prečo obec nerieši zakopanie elektriny do zeme.
@harrisson Oni niečo také riešia?
pozri aj black out rolety.... su pomerne lacne. v kombinacii so zatemnujucimi zavesmi to bude OK
Mate na to svetlo aspon tarchu na liste vlastnicstva?
Ale naozaj s tym nic nespravite