Je možné nahlásiť človeka, o ktorom viem, že šoféruje pod vplyvom alkoholu?

28. mar 2022

Dobrý deň, chcem sa opýtať, je možné nahlásiť človeka, o ktorom viem,že šoféruje pod vplyvom alkoholu ? Budú to policajti riešiť ?

alenah31
28. mar 2022

ak ho stihnú zastaviť kým bude za tým volantom tak áno.

autor
28. mar 2022

@alenah31 no, to je také neisté, ďakujem za odpoveď..

sisa_s
28. mar 2022

No ak bude aktualne pod vplyvom a soferovat, zavolas na policiu, ze mas podozrenie, ze nejaky vodic je pod vplyvom, budu to riesit

nyusika
28. mar 2022

a co si predstavujes, ze za nim na druhy den pridu domov a opytaju sa ho, ci je rpavda, ze soferoval opity ?
jedina moznost je, ze ho stihnu za volantom, co je ale naozaj velmi mala sanca.

autor
28. mar 2022

@nyusika problém je ten,že ten človek ide tým autom Max po dedine a do obchodu, neviem či by ho stihli skontrolovať počas jazdy

zuzana9393
28. mar 2022

Treba to nahlasit a mozno policajti aspon budu castejsie chodit davat fukat. Tu nedaleko bola nehoda pri ktorej opity 23 rocny chalan zabil 29 rocneho otecka 3 mesacnej dcerky... O 8 hodine rano! Nie je to sranda, podla mna celkovo malo davaju fukat, hlavne ze meraju nakoncoch dedin

17alexis
28. mar 2022

My sme nahlasili, aby k nam chodili merat a davat fukat. Nedavno som citala, ze u nas aj chytili opiteho, zadrzali mu VP a bolo voci nemu vznesene obvinenie. Vzdy som sa cudovala, ze k nam policajti nechodia a ludka soferuju ako blazni. Stacilo raz napisat a hliadkuju u nas tak raz za 1-2 tyzdne uz take 3 roky. A nech si mysli kto chce, co chce, ale lepsia je prevencia nez aby taky ***** mal niekoho zabit. Keby bolo na mne, zakazala by som aj nahlasovanie hliadok v radiach a na fb...

diamond007
28. mar 2022

Joj takých je. Ja my takých úžasných nezodpovednych máme v okolí. Jedine keď vieš, že sa vtedy a vtedy bude vracať, zavolať policajnu hliadku nech ho odchytia.
Raz to tu u nás tak urobili chlapi na starého ozrana, vedeli kedy pôjde preč a akurát ho zastavili policajti čo boli predom dohodnutý. Ale policajt bol odtiaľto a aj v službe, takže myslím že to skôr bola dohoda s daným policajtom ako s políciou vo všeobecnosti.

diamond007
28. mar 2022

@17alexis inak to by som zakázala aj ja. To podľa mňa nemajú byť verejné dane informácie.

autor
28. mar 2022

Ďakujem všetkým za odpovede, je to extrémne nebezpečné a nezodpovedné jazdiť pod vplyvom, skúsim to nejako vycihat a budem dúfať,že to policajti stihnú

sszuzu8
28. mar 2022

Podaj anonym keď tak. Uveď miesto. Kade cca chodí a číslo ŠPZ..

oli18
28. mar 2022

Dá sa to. Len to treba nahlásiť, keď odíde. Nášho známeho tak nahlásil niekto z krčmy, kde pil a policajti ho počkali pred jeho domom.

chouette0157
28. mar 2022

budú to riešiť ...mama tak nahlásila raz suseda nadratého