Je možné na úrade prepísať krstného rodiča?

herminka26
4. feb 2021

Maminky . Mám kamarátku a ma 3 deti . Jednému som krstna síce len na úrade ale som . Ale otázka znie na ich 7 ročného syna . Jeho krstný otec sa nezaujima o neho už roky a chcem si vziať aj jeho pod moje krídla . Otázka znie . Dalo by sa to na úrade prepisat ?

belllinka
4. feb 2021

@herminka26 a aky to ma vlastne vyznam prepisovat, ked ani tomu prvemu sa nevenujes a nevedies ho k viere? Ci tomu druhemu sa budes?

herminka26
autor
4. feb 2021

@belllinka prosím??? Ja som nepovedala že sa nevenujem tomu prvemu

belllinka
4. feb 2021

@herminka26 aha, prepac, som to asi zle pochopila, ked si to tak napisala ze “iba na urade.”

herminka26
autor
4. feb 2021

@belllinka
Keby som nemala záujem o tie deti tak to neriešim. Mne záleží na deťoch všetkých troch . Už keď ste rypli aj stoho dôvodu chcem aby bol aj on pod mojimi krídlami. Aby to raz ten chlapec nevykrikol že každý má krstnu mamu a o neho nemajú záujem. A aj stoho dôvodu ak nedaj bože niečo stane aby bolo aspoň niekde dokázané že som príbuzná /krstna mama .

herminka26
autor
4. feb 2021

@belllinka ja moje 2 deti mám pokrstene v kostole . A chcela by som aby aj bolo krsňa bolo v kostole len to je asi ďaleko.

belllinka
4. feb 2021

@herminka26 Ved to je pekne, pisem, ze som to nepochopila. Klud 🙂

herminka26
autor
4. feb 2021

@belllinka ja som kľudna 😀😀 len som to chcela uviesť na pravú mieru .

alenah31
4. feb 2021

@herminka26 sklamem ta, ale krstny rodic sa zmenit neda, je to vzdy len ta osoba, ktora stala ako svedok pri krste....ak sa krstny rodic nesprava tak ako by mal, a neplni svoje povinnosti krstneho rodica, oficialne to nezmenis. ale mozes pre dieta najst ineho blizkeho cloveka, ktory mu ako krstny rodic bude...bude pre neho prikladom, bude ho ucit viere, a bude mu blizkou osobou

veronikaszabova
4. feb 2021

@alenah31 ale ona nie je krstna v pravom slova zmysle - dieta nie je krstene v kostole. Islo len o uvitanie noveho obcana v meste (dedine).
@herminka26 nie, zapis sa neda zmenit

herminka26
autor
4. feb 2021

@alenah31 nechcem iného hľadať . Chcela by som ho pod moje krídla ako jeho brata mám ja .len mi je ľúto že sú 3ja a každý má iného krstného rodiča a tohto 7 ročného krsny jeho nevidel roky ani sa nehlasi vôbec nič.

herminka26
autor
4. feb 2021

@veronikaszabova ďakujem 😉

jasminet
4. feb 2021

Ty nie si krstna mama,tou by si bola pri krste v kostole. Na úrade je len uvítanie do života, to s krstom nemá nič spoločné. A už vôbec nie si príbuzná, pre deti si oficialne cudzia osoba, dieťa ti nik nezveri...A zmenu musia chcieť rodičia, aj riešiť "krstného". Bez prepisu si toho chlapca pod svoje krídla nevezmes? Či až po ňom sa mu budeš venovať?

lindusss2016
4. feb 2021

No ja som teraz normalne v soku. My sme na urade ziadneho "krstneho rodica" nezapisovali pri uvitani obcanov do obce, myslim, ze tento "titul" je uplne bezvyznamny, nedava ti to ziadne prava, keby sa nedajboze nieco stalo.
Krstny rodic je pri krste a krst sa odohrava v kostole, cize ak deti nie su krstene, tak ani ziadnehonkrstneho rosica nrmaju ako napr.moje. Ak ich vlastna matka nedala pokrstit, tak ty o tom mozes len snivat.

luciannka83
4. feb 2021

Ak mi na niekom zalezi, tak sa o neho staram, ci krsny som, alebo niesom. Popier nic nezmeni. A jak baby pisu, krstny rodic je ten, co je pri krste. Urad s tym nic nema.

oli18
4. feb 2021

@herminka26 co znamena, ze ty chces dieta zobrat "pod svoje kridla"? Ak by sa rodicom nieco stalo, pred uradmi krstni rodicia nemaju ziadne prava, hlavne, ak nie su pribuzni. Tam nastupuju priami pribuzni, tada stari rodicia, surodenci rodicov atd.

andrejka1974
4. feb 2021

@herminka26 aj moje deti maju rozlicnych ale neriesim deti su len pokrstene nic viac

hettinka
4. feb 2021

@herminka26 Krstna si na “úrade”??? Nekrsti sa náhodou v kostole?
A krstný rodič sa zmeniť nedá nijako. Už sa zo tu rozoberalo. Zostava na cely život. Pri birmovke si môže vybrať potom inú osobu za birmovneho.
Krstný rodič je iba cirkevná zalezitost. Nestavaš sa tým pádom príbuzná dieťaťa. Ani nemáš automatické právo byt poručníkom dieťaťa, ak by sa rodičom niečo stalo.

deti95060810
4. feb 2021

na úrade krstný rodič? to myslíš asi len uvítanie do života... no to môžeš kľudne vypustiť z hlavy, tam to nesleduje vôbec nikto, u nás sa ani nikto na úrade nezapisoval ....
maminky chodili samé - aj bez ockov, a už vonkoncom nemali nikoho ako krstného rodiča....
Jedine v kostole sú krstní rodičia....

h2
4. feb 2021

Tiež čumím, ako puk, že čo je to za funkcia krstný rodič na úrade.
@herminka26 Ak sa chceš starať a zaujímaš sa o to dieťa, na to nemusíš byť oficiálna krstná. Tak či tak žiadne práva, ani povinnosti voči tomu dieťaťu nemáš a nič by na tom nemenil ani fakt, ak by si krstná bola.

janetinka27
4. feb 2021

@herminka26 a ten chlapcek ma skutocneho krstneho alebo tiez len "uradneho"? ak ma iba "uradneho" a nebol pokrsteny v kostole, tak mu mozes byt v pripade krstu a suhlasu na oboch stranach krstnou. a to dievcatko, ktoremu si "uradna krstna", ak este nebolo pokrstene, tak mu mozes byt v rovnakom pripade (normalna) krstna.

herminka26
autor
4. feb 2021

@jasminet na úrade bolo.povedane inak. Skôr by som prosila čítať komentáre ja sa venujem rovnako všetkým 3 deťom. A hore vyššie som upresnila dôvody

herminka26
autor
4. feb 2021

@janetinka27 áno to v kostole viem ze mozem . Ďakujem za odpoveď

veronikaszabova
4. feb 2021

@herminka26 ako myslis, ze na urade ti povedali nieco ine? V kontexte umrtia rodicov?

h2
4. feb 2021

@herminka26 Ja sa v tom nejako strácam. Čo to je za úrad, kde zapisujú "krstných" rodičov? Lebo jediný úrad, o ktorom viem, že to robí, je farský úrad a krstní rodičia sú skutoční.

herminka26
autor
4. feb 2021

@veronikaszabova ja som povedala ze.nedaj bože sa niečo stane im .

herminka26
autor
4. feb 2021

@h2 už to je jedno ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
herminka26
autor
4. feb 2021

@viestta ďakujem Vám za milú odpoveď som rada ze aspoň niekto sa našiel.